Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

Message
Author
User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9612
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#1 Post by dolphin_oracle » Tue Mar 06, 2018 5:18 pm

If posting hardware issues, please post the output of the terminal command "inxi -F" at a minimum.

If posting nvidia-installer issues, please post the contents of /var/log/ddm.log.

If posting remaster issues, please include the contents of /var/log/live/live-remaster.log

If posting issues with MX-PackeageInstaller "Popular Apps", please post contents of /var/log/mxpi.log or /var/log/mxpi.log.old (whichever contains the log of your issue).
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-17
lenovo s21e & 100s - antiX-17, MX17(live-usb)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
entropyfoe
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 808
Joined: Thu Apr 19, 2007 11:42 am

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#2 Post by entropyfoe » Tue Mar 06, 2018 5:36 pm

So, the 4.15 64 bit kernel is patched with all the new gcc retpoline compile fixes?
An the antiX site, it lists the fully patched as 4.15.5. What is the difference? I guess I don't follow the kernel numbering scheme too closely.
--4.15.0-1 kernels for both 32bit and 64bit isos (64 bit are patched for meltdown/spectre issues)
Asus Prime 370X-Pro
AMD Ryzen 1600X (6 cores @ 3.6 GHz)
16 Gig DDR4 3200 (G Skill)
Nvidia -MSI GeForce GT 710 fanless
Samsung 960 NVMe SSD nvme0n1 P1,P2, and P3=MX-17.1, P4=antiX-17
1TB SSD sda1= Data, 2TB WD =backups
on-board ethernet & sound

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22687
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#3 Post by Jerry3904 » Tue Mar 06, 2018 8:03 pm

Looks pretty darned good so far.

One minor item: when the Welcome screen comes up, if I click an icon/link the screen disappears for a second--and then pops back up.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
danielson
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 176
Joined: Wed Dec 14, 2016 3:36 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#4 Post by danielson » Tue Mar 06, 2018 8:51 pm

No problems installation wise.

How to update now?
Btw, Cairo-dock is no longer is software repo.?
sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa doesn't work for me either.
Distro: MX-17_x64 Horizon
Laptop: HP EliteBook 8460p
CPU: Dual core Intel i5-2520M.
Office: LibreOffice.
Browser: Firefox (Quantum), Vivaldi (Snapshot).

User avatar
Mauser
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 711
Joined: Mon Jun 27, 2016 7:32 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#5 Post by Mauser » Tue Mar 06, 2018 8:53 pm

Panel missing. There is only the standard XFCE wallpaper. Can't get into settings no matter what I clicked on. The only thing that seemed to work is log out and opening the terminal. System info not available doesn't work in MX-17.1. I will post my system info from MX-17 instead.

Code: Select all

                                                                                                                                                                            System:     Host: mauser Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
           Distro: MX-17_x64 Horizon December 15, 2017
Machine:   Device: desktop System: HP product: 510-p026 serial: N/A
           Mobo: HP model: 81B4 v: 00 serial: N/A UEFI [Legacy]: AMI v: F.13 date: 08/02/2016
CPU:       Quad core Intel Core i5-6400T (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 2800 MHz 1: 899 MHz 2: 1102 MHz 3: 1111 MHz 4: 1048 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 530
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.2 ) drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.81hz, 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 530 (Skylake GT2) version: 4.5 Mesa 13.0.6
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-1-amd64
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: ec:8e:b5:d8:80:88
           Card-2: Intel Wireless 3165 driver: iwlwifi
           IF: wlan0 state: down mac: 8e:40:a2:3c:53:08
Drives:    HDD Total Size: 4000.8GB (18.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: HGST_HUS726040AL size: 4000.8GB
Partition: ID-1: / size: 3.6T used: 672G (20%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: swap-1 size: 12.88GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda1
Sensors:   System Temperatures: cpu: 30.0C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 211 Uptime: 7 min Memory: 1153.7/11874.5MB
           Client: Shell (quick-system-in) inxi: 2.3.54 

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9612
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#6 Post by dolphin_oracle » Tue Mar 06, 2018 8:57 pm

Mauser wrote:Panel missing. There is only the standard XFCE wallpaper. Can't get into settings no matter what I clicked on. The only thing that seemed to work is log out and opening the terminal. System info not available doesn't work in MX-17.1. I will post my system info from MX-17 instead.

Code: Select all

                                                                                                                                                                            System:     Host: mauser Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
           Distro: MX-17_x64 Horizon December 15, 2017
Machine:   Device: desktop System: HP product: 510-p026 serial: N/A
           Mobo: HP model: 81B4 v: 00 serial: N/A UEFI [Legacy]: AMI v: F.13 date: 08/02/2016
CPU:       Quad core Intel Core i5-6400T (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 2800 MHz 1: 899 MHz 2: 1102 MHz 3: 1111 MHz 4: 1048 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 530
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.2 ) drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.81hz, 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 530 (Skylake GT2) version: 4.5 Mesa 13.0.6
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-1-amd64
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: ec:8e:b5:d8:80:88
           Card-2: Intel Wireless 3165 driver: iwlwifi
           IF: wlan0 state: down mac: 8e:40:a2:3c:53:08
Drives:    HDD Total Size: 4000.8GB (18.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: HGST_HUS726040AL size: 4000.8GB
Partition: ID-1: / size: 3.6T used: 672G (20%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: swap-1 size: 12.88GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda1
Sensors:   System Temperatures: cpu: 30.0C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 211 Uptime: 7 min Memory: 1153.7/11874.5MB
           Client: Shell (quick-system-in) inxi: 2.3.54 
Panel: is that Live or installed?
Last edited by dolphin_oracle on Tue Mar 06, 2018 8:58 pm, edited 1 time in total.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-17
lenovo s21e & 100s - antiX-17, MX17(live-usb)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
Mauser
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 711
Joined: Mon Jun 27, 2016 7:32 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#7 Post by Mauser » Tue Mar 06, 2018 8:58 pm

dolphin_oracle wrote:
Mauser wrote:Panel missing. There is only the standard XFCE wallpaper. Can't get into settings no matter what I clicked on. The only thing that seemed to work is log out and opening the terminal. System info not available doesn't work in MX-17.1. I will post my system info from MX-17 instead.

Code: Select all

                                                                                                                                                                            System:     Host: mauser Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
           Distro: MX-17_x64 Horizon December 15, 2017
Machine:   Device: desktop System: HP product: 510-p026 serial: N/A
           Mobo: HP model: 81B4 v: 00 serial: N/A UEFI [Legacy]: AMI v: F.13 date: 08/02/2016
CPU:       Quad core Intel Core i5-6400T (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 2800 MHz 1: 899 MHz 2: 1102 MHz 3: 1111 MHz 4: 1048 MHz
Graphics:  Card: Intel HD Graphics 530
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.2 ) drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.81hz, 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel HD Graphics 530 (Skylake GT2) version: 4.5 Mesa 13.0.6
Audio:     Card Intel Sunrise Point-H HD Audio driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-1-amd64
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: ec:8e:b5:d8:80:88
           Card-2: Intel Wireless 3165 driver: iwlwifi
           IF: wlan0 state: down mac: 8e:40:a2:3c:53:08
Drives:    HDD Total Size: 4000.8GB (18.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: HGST_HUS726040AL size: 4000.8GB
Partition: ID-1: / size: 3.6T used: 672G (20%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
           ID-2: swap-1 size: 12.88GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda1
Sensors:   System Temperatures: cpu: 30.0C mobo: 27.8C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 211 Uptime: 7 min Memory: 1153.7/11874.5MB
           Client: Shell (quick-system-in) inxi: 2.3.54 
is that Live or installed?
Live.

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9612
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#8 Post by dolphin_oracle » Tue Mar 06, 2018 9:00 pm

@mauser: that would be new.

How did you make the stick?
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-17
lenovo s21e & 100s - antiX-17, MX17(live-usb)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22687
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#9 Post by Jerry3904 » Tue Mar 06, 2018 9:01 pm

Did you check the md5sum on the download?
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
danielson
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 176
Joined: Wed Dec 14, 2016 3:36 pm

Re: MX-17.1-RC1 Release Candidate Feedback

#10 Post by danielson » Tue Mar 06, 2018 10:08 pm

Found out i didn't wait long enough for software manager to finish its update prior to searching for Cairo-dock.

Everything is runnin' just fine now. :happy:
Last edited by danielson on Wed Mar 07, 2018 10:22 pm, edited 1 time in total.
Distro: MX-17_x64 Horizon
Laptop: HP EliteBook 8460p
CPU: Dual core Intel i5-2520M.
Office: LibreOffice.
Browser: Firefox (Quantum), Vivaldi (Snapshot).

Post Reply

Return to “General”