Welcome!

Fast news: @MX_Linux


Releases
  • MX-16 RC1 release info here
  • antiX-16 release info here -- watch the video. Torrents here
  • MX-15 (antiX MX), release info here: here. Monthly update/upgrade available here.
  • Older MX Linux releases available on the download page

    New users
    • Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!

Help needed testing update to system assistant

Forum for discussion and implementation of features relating directly to development of MEPIS releases.
Message
Author
User avatar
wireman
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 874
Age: 66
Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#11 Postby wireman » Wed Feb 16, 2011 4:54 am

Thanks all for your feedback. I've improved my op to make it clearer.

So I make it 4 successes and one failure. Loco, I'm not sure what's going on with yours?

Mike, the way it works is that it copies the ISO file to /tmp modifies it with isohybrid and then copies it to the USB.

Anti, I'm not sure why it requires kdesu, but you can always try it with your preferred method and see if it works.

User avatar
anticapitalista
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4853
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#12 Postby anticapitalista » Wed Feb 16, 2011 9:27 am

su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code: Select all

./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii

anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX-15 "Killah P!" - lean and mean.
http://antix.mepis.org

User avatar
Adrian
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6682
Age: 41
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#13 Postby Adrian » Wed Feb 16, 2011 9:28 am

m_pav wrote:Quick question, does the isohybrid option check first to see if the selected ISO image has been prepped with the isohybrid app becasue if it doesn't, then the resultant thumb drive build may very well be useless.

I just tested with a debian iso, it modifies the image once and then it doesn't modify it anymore (but it doesn't give any error message)

User avatar
wireman
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 874
Age: 66
Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#14 Postby wireman » Wed Feb 16, 2011 10:41 am

anticapitalista wrote:su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code: Select all

./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii



That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?

User avatar
wireman
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 874
Age: 66
Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#15 Postby wireman » Wed Feb 16, 2011 10:45 am

Adrian wrote:
m_pav wrote:Quick question, does the isohybrid option check first to see if the selected ISO image has been prepped with the isohybrid app becasue if it doesn't, then the resultant thumb drive build may very well be useless.

I just tested with a debian iso, it modifies the image once and then it doesn't modify it anymore (but it doesn't give any error message)


Do you mean on the command line? Yes, that's what I see too.

However, I'm not sure how isohybrid affects the iso. Does it stop working as a DVD or affect it's functionality in any way? This is why the System Assistant makes a temporary copy of any isos before running isohybrid on them. If it's not harmful, I could do away with the copying.

User avatar
Adrian
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6682
Age: 41
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#16 Postby Adrian » Wed Feb 16, 2011 11:38 am

I've found this info how isohybrid works:

Sector 0 of the CD gets an isolinux "Master Boot Record" and a partition table. The Boot code loads the same isolinux (no_emul-)boot image as the CDROM boot. CDROMs use a sector size of 2048 bytes, other disks usually 512 bytes. So addresses in sector 0 use 512-byte-sector addressing. FilesystemID in partition table is 0x83 (Linux). Partition tools and Windows drive managment show the whole drive as unallocated space or as unknown filesystem.

On boot the drive gets mounted as CDROM (e.g. sdb), sdb1 is also present, but of course inaccessible (not mountable), because there is no real disk filesystem. As you might know, W2K/XP and Vista do NOT support partitioning on removable drives, but there is a tiny Hitachi filter driver (cfadisk.sys), which enables the job. I tested it and voilà, you can even create a second primary "CDROM" partition (FAT16 or FAT32) on the CDROM image medium, which is flawlessly accessible by Windows and Linux.

User avatar
anticapitalista
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4853
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#17 Postby anticapitalista » Wed Feb 16, 2011 5:24 pm

wireman wrote:
anticapitalista wrote:su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code: Select all

./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii



That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?


Yes normal msystem works ok on antiX-sid.
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX-15 "Killah P!" - lean and mean.
http://antix.mepis.org

User avatar
wireman
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 874
Age: 66
Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#18 Postby wireman » Wed Feb 16, 2011 6:20 pm

anticapitalista wrote:
wireman wrote:
That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?


Yes normal msystem works ok on antiX-sid.

Hmm... It definitely looks like an incompatibility error to me :confused2:

User avatar
anticapitalista
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4853
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am

Re: Help needed testing update to system assistant

#19 Postby anticapitalista » Wed Feb 16, 2011 6:33 pm

The original msystem opens as root user ok.
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX-15 "Killah P!" - lean and mean.
http://antix.mepis.org


Return to “Dev Team”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest