Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

Report Bugs, Issues and non- package Requests
Post Reply
app4soft
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 101
Joined: Tue Mar 20, 2018 1:45 pm

MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#1

Post by app4soft » Sun Jan 13, 2019 1:19 pm

I has MX-17.1 installed and all needed repos enabled in Synaptic settings (all repos index updated yesterday)

Image

But there are no any packages shown from "test" repo (repo itself not shown in the origins list)

For example, currently there is Poedit 2.2 But it not described in Synaptic!

Image
Last edited by app4soft on Sun Jan 13, 2019 2:39 pm, edited 2 times in total.

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 11785
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#2

Post by dolphin_oracle » Sun Jan 13, 2019 1:25 pm

did you reload/refresh your sources? because its showing up here:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-18
lenovo s21e - MX-18, antiX-17.3.1 (live-USB)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
Adrian
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9986
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#3

Post by Adrian » Sun Jan 13, 2019 1:28 pm

You didn't add it correctly, you need to add "test" not "stretch" in distribution. Also, we don't recommend enabling test repo in Synaptic(edit: strike that, that's incorrect) In any case in MX PackageInstaller we enabled it only before installing the package and then disable it, test repo is meant only for testing packages not for enabling it and doing a general upgrade from it, that's a sure way to bork your system.

app4soft
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 101
Joined: Tue Mar 20, 2018 1:45 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#4

Post by app4soft » Sun Jan 13, 2019 2:02 pm

dolphin_oracle wrote:
Sun Jan 13, 2019 1:25 pm
did you reload/refresh your sources?
Yes, and I has no changes here -- packages from "test" repo not visible
Last edited by app4soft on Sun Jan 13, 2019 2:11 pm, edited 1 time in total.

app4soft
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 101
Joined: Tue Mar 20, 2018 1:45 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#5

Post by app4soft » Sun Jan 13, 2019 2:05 pm

Adrian wrote:
Sun Jan 13, 2019 1:28 pm
You didn't add it correctly, you need to add "test" not "stretch" in distribution. Also, we don't recommend enabling test repo in Synaptic(edit: strike that, that's incorrect) In any case in MX PackageInstaller we enabled it only before installing the package and then disable it, test repo is meant only for testing packages not for enabling it and doing a general upgrade from it, that's a sure way to bork your system.
So, what is wrong in my Synaptic repo settings?

P.S.: I know what is "test" repo and I use it for testing.

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 11785
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#6

Post by dolphin_oracle » Sun Jan 13, 2019 2:08 pm

here's the setting I have here, which should be the same as yours. I guess check to see if your section is correct (I can't see it in your screenshots).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-18
lenovo s21e - MX-18, antiX-17.3.1 (live-USB)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

app4soft
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 101
Joined: Tue Mar 20, 2018 1:45 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#7

Post by app4soft » Sun Jan 13, 2019 2:21 pm

dolphin_oracle wrote:
Sun Jan 13, 2019 2:08 pm
here's the setting I have here, which should be the same as yours. I guess check to see if your section is correct (I can't see it in your screenshots).
Yes, I have same settings, but still can't see packages from "test" repo
Image

UPD: I just tried reload repos indexes and seems like now it finally updated & now I can see packages from "test" repo...

Image

... BUT why it shown as "mx/main" repo? Is not it should be in "mx/testrepo" or "mx/test"?

P.P.S: Why yesterday it didn't work as expected? Can't understand...
Last edited by app4soft on Sun Jan 13, 2019 3:09 pm, edited 3 times in total.

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9616
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#8

Post by kmathern » Sun Jan 13, 2019 2:51 pm

I just checked on my MX-16 install and it's also not showing 'mx/test' or 'mx/testrepo' in the Origin section.

Packages in the testrepo do showup though with the apt-cache policy command, such as:

Code: Select all

$ apt-cache policy aafm
aafm:
  Installed: (none)
  Candidate: 0.6.2-2mx15+1
  Version table:
     0.6.2-2mx15+1 0
        500 http://mxrepo.com/mx/testrepo/ mx15/test amd64 Packages

Also, I see that Synaptic is showing a 'mx/universe' Origin. I don't know where that came from (it's also shown in one of app4soft's images).

app4soft
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 101
Joined: Tue Mar 20, 2018 1:45 pm

Re: MX-17.1: packages from "test" repo not shown in Synaptic

#9

Post by app4soft » Sun Jan 13, 2019 4:04 pm

kmathern wrote:
Sun Jan 13, 2019 2:51 pm
I just checked on my MX-16 install and it's also not showing 'mx/test' or 'mx/testrepo' in the Origin section.

Also, I see that Synaptic is showing a 'mx/universe' Origin. I don't know where that came from (it's also shown in one of app4soft's images).
Happy to know that not only me affected.

If so, then this look like a bug!

Post Reply

Return to “Bugs and Non-Package Requests Forum”