Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

(solved) No more sound in output sometimes

Post Reply
User avatar
zorzi
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 231
Joined: Fri Apr 20, 2018 7:41 pm

(solved) No more sound in output sometimes

#1

Post by zorzi » Wed Jul 11, 2018 4:43 am

Hello,

Since a few weeks, I noticed that sound sometimes (once a week) vanishes on my desktop with no particular reasons, either with pc speakers or headphones.

When I go into xfce sound mixer and/or alsamixer, everything seems normal, sound seems to be played and output sound is "shown".

All I can do is restart my computer. Where can this come from ? Is my sound chipset becoming tired ?

Thanks for reading.

EDIT: after checking everything, it seems that speakers were just wrongly re-plugged. Will re-open topic if necessary
Desktop: HP Pavilion a6435 (Athlon64 2x 2,6Ghz, Radeon R7-240, Ram 4 Go, HD 500 Go) / MX Linux 17

Post Reply

Return to “Hardware /Configuration”