Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-18 Final release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.3 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

[SOLVED] MX Package Installer not connecting to Internet

Report Bugs, Issues and non- pacakage Requests
Post Reply
grelos
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 57
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:12 pm

[SOLVED] MX Package Installer not connecting to Internet

#1

Post by grelos » Fri Dec 28, 2018 4:39 am

Hello guys, I am facing a problem since this morning, MXPI cannot connect to internet to see/download packages. Actually Internet is working perfectly, I could also update my system. Any tip to log the problem?
The problem occurs on MX17 and MX18 too.
Last edited by grelos on Fri Dec 28, 2018 7:50 am, edited 1 time in total.
MX-17 on Asus FX753VD and Lenovo 520-15IKB

User avatar
ChrisUK
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 237
Joined: Tue Dec 12, 2017 1:04 pm

Re: MX Package Installer not connecting to Internet

#2

Post by ChrisUK » Fri Dec 28, 2018 4:59 am

Here's a copy/paste of a reply I gave to this problem a few months ago (although it might not be of help in your case)

Ignore what follows, if you don't have firejail installed:

This may not help in your case, but I had problems with a few programs due to the latest version of firejail... wget was one of those affected, which is called by MX Package Installer. I just renamed the shortcut in

Code: Select all

/usr/local/bin
from wget to waswget. I can restore it later if/when firejail is fixed.
Chris

MX 17 - Manjaro

User avatar
Richard
Posts: 2416
Joined: Fri Dec 12, 2008 10:31 am

Re: MX Package Installer not connecting to Internet

#3

Post by Richard » Fri Dec 28, 2018 5:02 am

MX-PI is working normally for me.
Just installed an upgrade via the MX Test repo.

I have no Firejail.
MX18: Lenovo T430: Intel Dual Core i5-3320M Ivy Bridge, 8GB RAM, 4.19.0-1-amd64, 119GB SSD
MX18: AsusTek EeePC 1005HA: Intel Dual Core Atom N270, 1GB RAM, 4.19.0-1-686, 150GB HDD

User avatar
chrispop99
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2592
Joined: Tue Jan 27, 2009 3:07 pm

Re: MX Package Installer not connecting to Internet

#4

Post by chrispop99 » Fri Dec 28, 2018 5:28 am

Use the Repo Manager to temporarily switch to a different server, or wait and try again later. The server you are using might be temporarily unavailable.

Chris
Test machines:
32-bit non-PAE - Thinkpad T41, 1.6GHz Pentium M, 1GB RAM.
32-bit PAE - DELL Latitude D610, 1.73GHz Pentium M, 2GB RAM.
64-bit - Lenovo T61, 2GHz Core 2 Duo, 2GB RAM
64-bit - Gigabyte Z77P-D3, Intel i3-3220, GeForce 8400 GS, 4GB PC3-12800.

grelos
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 57
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:12 pm

Re: [SOLVED] MX Package Installer not connecting to Internet

#5

Post by grelos » Fri Dec 28, 2018 7:50 am

Thank you all, it was a temporary network (VPN) problem, switching server fixed it.
MX-17 on Asus FX753VD and Lenovo 520-15IKB

Post Reply

Return to “Bugs and Non-Package Requests Forum”