Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

[SOLVED] tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

Report Bugs, Issues and non- pacakage Requests
Post Reply
Message
Author
User avatar
loradona
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 16
Joined: Sun Nov 11, 2018 2:48 pm

[SOLVED] tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#1 Post by loradona » Tue Dec 04, 2018 3:18 pm

I can use all tools by LANG=C but I cant use native...

Nearly every mx-tools has this issue. I was using mx17.1 now using 18b1 but its same :rolleyes:

*** We have i,ü,ğ,ç,ö letters thats cause it I think.***
Last edited by loradona on Tue Dec 04, 2018 5:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2395
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#2 Post by fehlix » Tue Dec 04, 2018 3:53 pm

loradona wrote:
Tue Dec 04, 2018 3:18 pm
I can use all tools by LANG=C but I cant use native...

Nearly every mx-tools has this issue. I was using mx17.1 now using 18b1 but its same :rolleyes:

*** We have i,ü,ğ,ç,ö letters thats cause it I think.***
Would you post a screen shot so we can compare.
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2395
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#3 Post by fehlix » Tue Dec 04, 2018 4:03 pm

Here an example of the mx-user-manager in tr_TR.UTF-8:
mx-user-1.png
If tranlsations are missing or wrong, you are invited to join the translation team. :happy:
Or what else is missing.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
loradona
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 16
Joined: Sun Nov 11, 2018 2:48 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#4 Post by loradona » Tue Dec 04, 2018 4:04 pm

fehlix wrote:
Tue Dec 04, 2018 3:53 pm
loradona wrote:
Tue Dec 04, 2018 3:18 pm
I can use all tools by LANG=C but I cant use native...

Nearly every mx-tools has this issue. I was using mx17.1 now using 18b1 but its same :rolleyes:

*** We have i,ü,ğ,ç,ö letters thats cause it I think.***
Would you post a screen shot so we can compare.
Image

Image

Like this Its not reorganize usb drive. Some other tools just not doing his jobs going with no error

add: Like firefox dark theme optimize option is broken.
Last edited by loradona on Tue Dec 04, 2018 4:12 pm, edited 1 time in total.

User avatar
loradona
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 16
Joined: Sun Nov 11, 2018 2:48 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#5 Post by loradona » Tue Dec 04, 2018 4:07 pm

fehlix wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:03 pm
Here an example of the mx-user-manager in tr_TR.UTF-8:

mx-user-1.png

If tranlsations are missing or wrong, you are invited to join the translation team. :happy:
Or what else is missing.
My problem not this but yeah we have some missing translations :frown: I can help but Idk how :cat:

User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2395
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#6 Post by fehlix » Tue Dec 04, 2018 4:11 pm

Here what I got, when I boot in login with tr_TR:
lum-tr.png
Looks like your settings are not correct.
Please show you me the out put of this command run as normal user:

Code: Select all

locale -a
and

Code: Select all

cat /etc/default/locale
:puppy:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
loradona
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 16
Joined: Sun Nov 11, 2018 2:48 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#7 Post by loradona » Tue Dec 04, 2018 4:15 pm

fehlix wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:11 pm
Here what I got, when I boot in login with tr_TR:
lum-tr.png

Looks like your settings are not correct.
Please show you me the out put of this command run as normal user:

Code: Select all

locale -a
and

Code: Select all

cat /etc/default/locale
:puppy:

Code: Select all

loradona@Tux:~
$ cat /etc/default/locale
LANG="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=
loradona@Tux:~
$ locale -a
ar_EG.utf8
be_BY.utf8
bg_BG.utf8
C
ca_ES.utf8
cs_CZ.utf8
C.UTF-8
da_DK.utf8
de_CH.utf8
de_DE.utf8
el_GR.utf8
en_AU.utf8
en_CA.utf8
en_GB.utf8
en_IE.utf8
en_NZ.utf8
en_US
en_US.iso88591
en_US.utf8
es_AR.utf8
es_BO.utf8
es_ES.utf8
es_MX.utf8
es_NI.utf8
es_PA.utf8
es_PE.utf8
es_US.utf8
es_VE.utf8
et_EE.utf8
eu_ES.utf8
fa_IR
fa_IR.utf8
fi_FI.utf8
fr_BE.utf8
fr_CA.utf8
fr_CH.utf8
fr_FR.utf8
ga_IE.utf8
he_IL.utf8
hr_HR.utf8
hu_HU.utf8
is_IS.utf8
it_IT.utf8
ja_JP.utf8
ko_KR.utf8
lt_LT.utf8
lv_LV.utf8
mk_MK.utf8
nb_NO.utf8
nl_BE.utf8
nl_NL.utf8
nn_NO.utf8
pl_PL.utf8
POSIX
pt_BR.utf8
pt_PT.utf8
ro_RO.utf8
ru_RU.utf8
sk_SK.utf8
sl_SI.utf8
sq_AL.utf8
sr_RS
sr_RS.utf8
sv_SE.utf8
tr_TR.utf8
uk_UA.utf8
zh_CN.utf8
zh_TW.utf8

***Without LC_ALL option some apps like cairo wont work, and without this option tools are same :/****

Please add usb and try again to use mx-live-usb-maker again, or try firefox dark option

EDIT: "LANG=tr_TR-UTF8 sudo mx-live-usb-maker " thats working but I dont know why :blindfold:

User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2395
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#8 Post by fehlix » Tue Dec 04, 2018 4:23 pm

loradona wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:15 pm
loradona@Tux:~
$ cat /etc/default/locale
LANG="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=

***Without LC_ALL option some apps like cairo wont work, and without this option tools are same :/****
Yes, you have reset manual LC_ALL this is the reason you only have C-Locale in mx-tools.

Suggest to reset it to normal do this:

Code: Select all

sudo rm /etc/default/locale
LANG=C sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF-8
After that logout and login.

And now let me know what's not working with cairo.
E.g How do you start cairo.
:puppy:
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
loradona
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 16
Joined: Sun Nov 11, 2018 2:48 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#9 Post by loradona » Tue Dec 04, 2018 4:26 pm

fehlix wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:23 pm
loradona wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:15 pm
loradona@Tux:~
$ cat /etc/default/locale
LANG="tr_TR.UTF-8"
LC_ALL=

***Without LC_ALL option some apps like cairo wont work, and without this option tools are same :/****
Yes, you have reset manual LC_ALL this is the reason you only have C-Locale in mx-tools.

Suggest to reset it to normal do this:

Code: Select all

sudo rm /etc/default/locale
LANG=C sudo update-locale LANG=tr_TR.UTF-8
After that logout and login.

And now let me know what's not working with cairo.
E.g How do you start cairo.
:puppy:
Yep. Solved lol :bagoverhead:

User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2395
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: tr_TR.UTF-8 bugs at mx-tools.

#10 Post by fehlix » Tue Dec 04, 2018 4:42 pm

please mark this "bug" as [SOLVED] by adding the subject line of your first post
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

Post Reply

Return to “Bugs and Non-Package Requests Forum”