Welcome!
Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.2 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

[solved] MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

Report Bugs, Issues and non- pacakage Requests
Post Reply
User avatar
postcd
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 79
Joined: Mon Oct 29, 2018 2:02 pm

[solved] MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#1

Post by postcd » Wed Oct 31, 2018 2:42 pm

Hello,
System: Host: lynx Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17.1_x64 Horizon March 14 2018
when i right click MX menu icon on the sidebar, then click "Edit Applications", then click System category, then click "Add custom application", fill app name, description, then click to browse for the app (at this moment the "Add custom app window is backrounded behind MX menu editor window, which seems wrong), then i select my app, it is .exe file (in my case rufus-2.17p.exe) and when i click to confirm selection, the "Add custom application" window disappear into the background which seems wrong.. at foreground is just MX menu editor. When i then finish filling everything in "Add custom application" dialog and confirm, then i can not find the app by name in Mx menu editor, though it was added to the menu (just do not appear in MX Menu editor). TO appear in menu editor, i need to close and open the MX menu editor to see it.
Maybe a cosmetic issues..

MX Menu Editor: Version: 18.10.1
Last edited by postcd on Sat Nov 03, 2018 6:39 am, edited 1 time in total.
OS: MXLinux GPU: AMD Radeon RX 560 ; full HW specs. as of 1/2019

User avatar
Adrian
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9771
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am

Re: MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#2

Post by Adrian » Wed Oct 31, 2018 3:24 pm

I think it's possible to select the window from the windows tabs but it's obviously a bug, I have a fix it should show up shortly (give it a day) in the regular updates.
Thanks for the detailed report, mx-menu-editor is a bit of a black sheep of the MX apps I don't really use it so I cannot catch this kind of bugs by dog-fooding the app.

User avatar
fehlix
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3462
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#3

Post by fehlix » Wed Oct 31, 2018 6:47 pm

Adrian wrote:
Wed Oct 31, 2018 3:24 pm
I have a fix it should show up shortly (give it a day) in the regular updates.
Adrian,
as you are in the code anyway, Could you also fix a long outstanding issue,
which I have forgotten to mention for a long time ... :lipsrsealed:
When you create a new menu entry, the created desktop.file is
missing the "Type=Application" line, which make it as an invalid desktop-file for applications.
And without this line the created starter causing lot of issues:
You cannot edit the starter with the menu by right click.
Putting the starter from the menu onto the desktop will trigger an error when
you try to start/click on this desktop-icon.
Thanks
fehlix
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
Adrian
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9771
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am

Re: MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#4

Post by Adrian » Wed Oct 31, 2018 8:12 pm

OK, that was super-easy :)

User avatar
postcd
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 79
Joined: Mon Oct 29, 2018 2:02 pm

Re: MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#5

Post by postcd » Sat Nov 03, 2018 6:38 am

Thank you, i run Update i attempted to add new menu entry and see the issue i described was fixed. ;)

Though i do not see a delete button nowhere in MX Menu editor (18.10.3) so i would be able to delete this testing entry i tried to add.
Also i do not see it when i find the program using MX menu and right click the program entry / Edit application. Anyone knows a workaround to delete mx menu entry?
OS: MXLinux GPU: AMD Radeon RX 560 ; full HW specs. as of 1/2019

User avatar
fehlix
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3462
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#6

Post by fehlix » Sat Nov 03, 2018 9:14 am

postcd wrote:
Sat Nov 03, 2018 6:38 am
Though i do not see a delete button nowhere in MX Menu editor (18.10.3) so i would be able to delete this testing entry i tried to add.
Changing/adding menu-entries with Menu-Editor will place newly or modified desktop-files within $HOME/.local/share/applications.
Within the current implementation of MX Menu Editor, removing newly created desktop-entries/menu-entries
is not supported. Instead the functionality of hiding menu-items is provided.

Workaround: To really delete the menu-entries just open navigate to folder $HOME/.local/share/applications
and delete unwanted items.
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
manyroads
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1056
Joined: Sat Jun 30, 2018 6:33 pm

Re: [solved] MX Menu editor - adding new app window disappears and newly added app not instantly reflected

#7

Post by manyroads » Sun Dec 23, 2018 4:53 pm

moved to new topic by author....
"Don't believe everything you think."
Pax vobiscum,
Mark Rabideau - http://many-roads.com
MX-18 5.0.0-6.1-liquorix-amd64-smp x86_64
Dell Latitude E5470
Intel i5-6300U (-MT MCP-)
Mem: 24GB SSD: 978.09 GB
Reg. Linux User #449130

Post Reply

Return to “Bugs and Non-Package Requests Forum”