Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Compton compositor query

Report Bugs, Issues and non- pacakage Requests
Message
Author
User avatar
rich
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 296
Joined: Sat Mar 31, 2018 6:39 pm

Re: Compton compositor query

#11 Post by rich » Tue May 08, 2018 10:38 pm

colin_b wrote:I tried both with the same result.
Ah okay, fair enough, thanks. One thing to consider, MX 16 didn't ship a compton.conf file activated by default, while 17 does. You could try running compton without a conf file, see where that takes you...
MX 17.1 Dell Inspiron N5110

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9398
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: Compton compositor query

#12 Post by dolphin_oracle » Wed May 09, 2018 6:09 am

The video driver setup is pretty different under stretch than it was under jessie. What graphics driver is in use on your machine?
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-17
lenovo s21e & 100s - antiX-17, MX17(live-usb)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
colin_b
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 339
Joined: Sun Mar 19, 2017 7:21 pm

Re: Compton compositor query

#13 Post by colin_b » Wed May 09, 2018 7:26 pm

Here's my system info:

Code: Select all

System:    Host: mx1 Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3 
           Distro: MX-17.1_x64 Horizon March 14, 2018 
Machine:   Type: Desktop Mobo: MSI model: H61M-E33(B3)(MS-7680) v: 2.0 serial: N/A 
           BIOS: American Megatrends v: V12.3 date: 01/10/2013 
CPU:       Topology: Dual Core model: Intel Celeron G1610T bits: 64 type: MCP L2 cache: 2048 KiB 
           Speed: 1596 MHz min/max: 1600/2300 MHz Core speeds (MHz): 1: 1596 2: 1596 
Graphics:  Card-1: NVIDIA GK208 [GeForce GT 710B] driver: nouveau v: kernel 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.2 driver: nouveau unloaded: fbdev,modesetting,nv,vesa 
           resolution: 1920x1080~60Hz, 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: Gallium 0.4 on NV106 v: 4.3 Mesa 13.0.6 
Audio:     Card-1: NVIDIA GK208 HDMI/DP Audio driver: snd_hda_intel 
           Card-2: C-Media CMI8788 [Oxygen HD Audio] driver: snd_virtuoso 
           Sound Server: ALSA v: k4.15.0-1-amd64 
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet driver: r8169 
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: 8c:89:a5:a3:e8:32 
Drives:    HDD Total Size: 480.21 GiB used: 2.88 GiB (0.6%) 
           ID-1: /dev/sda model: ST500LM000-1EJ16 size: 465.76 GiB 
           ID-2: /dev/sdb type: USB model: TransMemory size: 14.45 GiB 
Partition: ID-1: / size: 6.17 GiB used: 1023.7 MiB (16.2%) fs: overlay dev: ERR-102 
           ID-2: swap-1 size: 8.00 GiB used: 0 KiB (0.0%) fs: swap dev: /dev/sda2 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 29.8 C mobo: 27.8 C gpu: nouveau temp: 38 C 
           Fan Speeds (RPM): N/A 
Repos:     Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/antix.list 
           1: deb http://nl.mxrepo.com/antix/stretch stretch main
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian-stable-updates.list 
           1: deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch-updates main contrib non-free
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/debian.list 
           1: deb http://ftp.uk.debian.org/debian/ stretch main contrib non-free
           2: deb http://security.debian.org/ stretch/updates main contrib non-free
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/mx.list 
           1: deb http://nl.mxrepo.com/mx/repo/ stretch main non-free
           No active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/various.list 
Info:      Processes: 177 Uptime: 3m Memory: 7.76 GiB used: 1.07 GiB (13.8%) Shell: init 
           inxi: 3.0.06 

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9398
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: Compton compositor query

#14 Post by dolphin_oracle » Thu May 10, 2018 8:06 am

I was really hoping to find an obvious problem with the drivers, but I don't see one.

Do you get similar issues with the Xfce compositor?
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-17
lenovo s21e & 100s - antiX-17, MX17(live-usb)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
colin_b
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 339
Joined: Sun Mar 19, 2017 7:21 pm

Re: Compton compositor query

#15 Post by colin_b » Thu May 10, 2018 8:23 pm

dolphin_oracle wrote:Do you get similar issues with the Xfce compositor?
I've had no problems with the Xfce compositor, it has worked flawlessly.

To be honest I can live without using Compton. I know this is the cause of the problem because I am greeted by a blank screen after enabling it and rebooting - it can't be anything else. The thing that bothers me is that Compton may be causing problems on other peoples' computers, but these problems may not be as immediately attributable to Compton as they are on my PC. As an example, it strikes me that Compton might cause viewtopic.php?f=97&t=44374 - it's just a guess, but the symptoms bear similarity to what I have experienced.

Would it be possible for the MX 16 version of Compton to be put in the test repo? If this is done then I'll create a live version of MX 17 on USB, uninstall Compton from it, and then install the old version to see if the problem still exists.

Post Reply

Return to “Bugs and Non-Package Requests Forum”