Welcome!

Please read this important information about MX sources lists.
News
  • MX Linux on social media: here
  • Mepis support still here
Current releases
  • MX-17 Final release info here
  • MX-16.1 release info here
  • antiX-17 release info here
    New users
    • Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
    • Read Forum Rules

Post your hardware specs.

Message
Author
User avatar
namida12
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1685
Age: 52
Joined: Sun Apr 01, 2007 4:54 pm

Re: Post your hardware specs.

#101 Postby namida12 » Thu Apr 16, 2015 5:55 pm

New 14.4 install today

Code: Select all

green612@mx125:~/Desktop
$ inxi -F
System:    Host: mx125 Kernel: 3.14-0.bpo.2-686-pae i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.12.1
           Distro: MX-14.4-pae Symbiosis 22 March 2015
Machine:   Mobo: TAR model: G41-M7 v: ' ' Bios: American Megatrends v: 080015 date: 09/23/2009
CPU:       Dual core Intel Celeron E3300 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2500 MHz 1: 1203 MHz 2: 1603 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI Cedar PRO [Radeon HD 5450/6350]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD CEDAR GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] ATI Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series]
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.14-0.bpo.2-686-pae
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: down mac: 00:30:67:60:01:8e
           Card-2: Realtek RTL8169 PCI Gigabit Ethernet Controller driver: r8169
           IF: eth1 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 00:14:d1:1f:fb:e8
Drives:    HDD Total Size: 60.0GB (21.5% used) ID-1: /dev/sda model: Corsair_Force_3 size: 60.0GB
Partition: ID-1: / size: 9.3G used: 3.5G (40%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 42G used: 4.8G (12%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-3: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 38.0C mobo: N/A gpu: 57.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 149 Uptime: 5:07 Memory: 397.2/2023.4MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.19



JR

PhilH
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 58
Joined: Tue Jul 16, 2013 8:56 pm

Re: Post your hardware specs.

#102 Postby PhilH » Thu Apr 16, 2015 8:13 pm

Acer Aspire Laptop

System: Host: Acer2010 Kernel: 3.12-0.bpo.1-686-pae i686 (32 bit)
Desktop: Xfce 4.12.1 Distro: MX-14 Symbiosis 24 March 2014
Machine: Mobo: Acer model: Aspire 5517 v: V1.09
Bios: Acer v: V1.09 date: 11/30/2009
CPU: Dual core AMD Athlon 64 X2 TK-42 (-MCP-) cache: 1024 KB
clock speeds: max: 1600 MHz 1: 800 MHz 2: 800 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI RS780M/RS780MN [Mobility Radeon HD 3200 Graphics]
Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1366x768@60.0hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD RS780 GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio: Card Advanced Micro Devices [AMD] ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)
driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.12-0.bpo.1-686-pae
Network: Card-1: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY driver: wl
IF: wlan0 state: up mac: 90:4c:e5:a9:a9:ac
Card-2: Atheros AR8132 Fast Ethernet driver: atl1c
IF: eth0 state: down mac: 00:23:5a:76:09:16
Drives: HDD Total Size: 320.1GB (66.9% used)
ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HTS54503 size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 20G used: 7.8G (44%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
ID-2: /home size: 73G used: 7.3G (11%) fs: ext4 dev: /dev/sda7
ID-3: swap-1 size: 4.19GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6
Sensors: System Temperatures: cpu: 56.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 164 Uptime: 9 min Memory: 616.8/2782.6MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.16
Distro: MX-16_x64 Metamorphosis December 2016,
Mobo: Acer model: Aspire 5517, Dual core AMD Athlon 64 X2 TK-42 (-MCP-), Memory: 2757.5MB

User avatar
entropyfoe
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 669
Joined: Thu Apr 19, 2007 11:42 am

Re: Post your hardware specs.

#103 Postby entropyfoe » Thu Apr 16, 2015 9:49 pm

this is my alternate machine. Aimed for low power, I just replaced the ancient OCZ 30Gig drive with a nice new Sammy 850 Pro. It is cool and quiet, a quad core at 2.5 GHz and 45 Watts, a WD green drive, fanless power supply, one big slow 120mm case fan all crammed into a tiny cube case.
So what better to load than MX-14.4 !

Easy install, very stable, everything works out of the box, wakes from sleep in 20 seconds, wired eth0, sound. All updated, installed a bunch more programs. So far great.

Code: Select all

$ inxi -F
System:    Host: X4 Kernel: 3.14-0.bpo.2-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.1 Distro: MX-14.4-pae Symbiosis 22 March 2015
Machine:   Mobo: ASUSTeK model: M4A88T-I DELUXE v: Rev X.0x
           Bios: American Megatrends v: 0501 date: 06/30/2010
CPU:       Quad core AMD Athlon II X4 615e (-MCP-) cache: 2048 KB
           clock speeds: max: 2500 MHz 1: 800 MHz 2: 1800 MHz 3: 800 MHz
           4: 800 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI RS880 [Radeon HD 4250]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD RS880 GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] ATI RS880 HDMI Audio [Radeon HD 4200 Series]
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD] ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.14-0.bpo.2-686-pae
Network:   Card-1: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: bc:ae:c5:38:8f:49
           Card-2: ASUSTek 802.11n Network Adapter
           IF: null-if-id state: N/A mac: N/A
Drives:    HDD Total Size: 1128.2GB (48.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 128.0GB
           ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD10EADS size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 22G used: 3.6G (18%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 21G used: 122M (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-3: swap-1 size: 9.44GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 36.0C mobo: 32.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 629 sys-1: 0
Info:      Processes: 173 Uptime: 10 days Memory: 715.3/3795.2MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.19
Asus Prime 370X-Pro
AMD Ryzen 1600X (6 cores @ 3.6 GHz)
16 Gig DDR4 3200 (G Skill)
Nvidia -MSI GeForce GT 710 fanless
Samsung 960 NVMe SSD nvme0n1 P1,P2, and P3=MX-17RC1, P4=antiX-17 final
1TB SSD sda1= Data
on-board ethernet & sound

User avatar
mmikeinsantarosa
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2057
Joined: Thu May 01, 2014 10:12 am

Re: Post your hardware specs.

#104 Postby mmikeinsantarosa » Thu Apr 16, 2015 10:21 pm

The laptop that sold me on MX. This one was about to go into the recycle bin. It had XP on it and wouldn't run.

Code: Select all

 $ inxi -F
System:    Host: mx1 Kernel: 3.13-5.dmz.2-liquorix-686 i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.1 Distro: MX-14 Symbiosis 24 March 2014
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP Compaq nc8430 (RF591UC#ABA) v: F.10
           Mobo: Hewlett-Packard model: 30A3 v: KBC Version 40.17
           Bios: Hewlett-Packard v: 68YVD Ver. F.10 date: 04/17/2007
CPU:       Dual core Intel T2500 (-MCP-) cache: 2048 KB
           clock speeds: max: 2000 MHz 1: 1000 MHz 2: 2000 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI M56P [Radeon Mobility X1600]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1152x768@59.8hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RV530 GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: ALSA v: k3.13-5.dmz.2-liquorix-686
Network:   Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5753M Gigabit Ethernet PCI Express
           driver: tg3
           IF: eth0 state: down mac: 00:17:08:42:0a:a7
           Card-2: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection
           driver: iwl3945
           IF: wlan0 state: up mac: 00:18:de:bc:f1:20
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (20.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD3200BEVT size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 97G used: 62G (67%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
Sensors:   System Temperatures: cpu: 65.0C mobo: 56.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 160 Uptime: 6 min Memory: 438.6/2022.9MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.16
LT: Intel Core i7-6820HQ Kernel: 4.12.0-8.3-liquorix-amd64 x86_64 (64 bit)
DT: Intel(R) Core i5-3.1GHz Kernel~3.9-1-mepis64 x86_64

User avatar
namida12
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1685
Age: 52
Joined: Sun Apr 01, 2007 4:54 pm

Re: Post your hardware specs.

#105 Postby namida12 » Fri Apr 17, 2015 11:20 am

mmikeinsantarosa wrote:The laptop that sold me on MX. This one was about to go into the recycle bin. It had XP on it and wouldn't run.

Code: Select all

 Hewlett-Packard product: HP Compaq nc8430

Mike,

I know I am off topic but this needs to be said: take a moment and think how many of these are unused computers forgotten and stored in the bottom of a hallways or upstairs closets, bottom drawers, under a pile of papers on a desk or corner table, or are sitting in garages exposed to the elements, because they have an infected Microsoft Windows o/s and will not boot or take several hours to boot, when they are viable systems running a modern updated MX-14.4 Linux.

JR

User avatar
namida12
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1685
Age: 52
Joined: Sun Apr 01, 2007 4:54 pm

Re: Post your hardware specs.

#106 Postby namida12 » Tue Apr 21, 2015 2:04 pm

Trying to install in this older video hardware with Kmathern's assistance. Currently in Live mode, and have run out of time to install, and reload all the files backed up. Will try to complete this install in several more weeks, when system is returned to Nevada...

JR

Code: Select all

$ inxi -F
System:    Host: mx1 Kernel: 3.14-0.bpo.2-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.1 Distro: MX-14.4-pae Symbiosis 22 March 2015
Machine:   Mobo: N/A model: NF-MCP61 Bios: Phoenix v: 6.00 PG date: 10/24/2008
CPU:       Dual core AMD Athlon 4050e (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2100 MHz 1: 1000 MHz 2: 1000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA C61 [GeForce 6150SE nForce 430]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: vesa,nouveau (unloaded: fbdev)
           Resolution: 1024x768@61.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209)
           GLX Version: 1.4 (2.1 Mesa 8.0.5)
Audio:     Card NVIDIA MCP61 High Definition Audio driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.14-0.bpo.2-686-pae
Network:   Card: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 00:30:18:aa:51:83
Drives:    HDD Total Size: 320.1GB (1.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST3320620AS size: 320.1GB
Partition: ID-1: / size: 1.4G used: 702M (51%) fs: rootfs dev: N/A
           ID-2: swap-1 size: 4.29GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 35.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 123 Uptime: 22 min Memory: 181.9/1768.6MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.19


I have another similar system to update with idential hardware.

JR

User avatar
Frost
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 6
Age: 22
Joined: Thu Apr 16, 2015 3:29 am

Re: Post your hardware specs.

#107 Postby Frost » Wed Apr 22, 2015 6:11 am

Here is my laptop spec:

Code: Select all

System:    Host: Frost Kernel: 3.14-0.bpo.2-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.0 Distro: MX-14.4-pae Symbiosis 22 March 2015
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP Pavilion dv6 Notebook PC v: 059B110000243010010020100
           Mobo: Hewlett-Packard model: 144A v: 65.2E
           Bios: Hewlett-Packard v: F.13 date: 09/14/2010
CPU:       Dual core Intel Core i5 M 460 (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           clock speeds: max: 2534 MHz 1: 1199 MHz 2: 1199 MHz 3: 1199 MHz
           4: 1199 MHz
Graphics:  Card-1: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller
           Card-2: Advanced Micro Devices [AMD] ATI Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@59.6hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card-1 Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD] ATI Cedar HDMI Audio [Radeon HD 5400/6300 Series]
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.14-0.bpo.2-686-pae
Network:   Card-1: Intel Centrino Wireless-N 1000 [Condor Peak]
           driver: iwlwifi
           IF: wlan0 state: down mac: 00:26:c7:a9:d4:ca
           Card-2: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller
           driver: r8169
           IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full
           mac: 64:31:50:5d:fe:18
Drives:    HDD Total Size: 640.1GB (0.9% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_HM641JI size: 640.1GB
Partition: ID-1: / size: 13G used: 3.6G (31%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-2: swap-1 size: 2.01GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda7
Sensors:   System Temperatures: cpu: 55.0C mobo: N/A gpu: 47.5
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 186 Uptime: 5 min Memory: 423.6/3842.7MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.19
LT: HP Pavilion dv6 - 640 GB HDD 5400 rpm - ATI 5470M - 4 GB ram | Win 7 x64 Ultimate - MX 14.4

zvo
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 1
Joined: Fri May 12, 2017 6:14 pm

Re: Post your hardware specs.

#108 Postby zvo » Sat May 13, 2017 4:53 pm

Working excellent on my TOSHIBA Satelite Pro 4600 laptop from 2001 (!), with hard disk of 10GB and 512 Mb memory.
I wish to try MX 15 and MX 16 on it, but it have only CD, not DVD.

System: Host: mx14 Kernel: 3.14-0.bpo.2-686-pae i686 (32 bit)
Desktop: Xfce 4.10.3 Distro: MX-14.3 Symbiosis 03 December 2014
Machine: System: TOSHIBA product: Portable PC v: Version 1.0
Mobo: TOSHIBA model: Portable PC v: Version A0
Bios: TOSHIBA v: Version 2.6D date: 05/08/2002
CPU: Single core Pentium III (Coppermine) (-UP-) cache: 256 KB
speed/max: 700/1000 MHz
Graphics: Card: Trident Microsystems CyberBlade/XP
Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: trident (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1024x768@60.0hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on softpipe GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio: Card Intel 82801BA/BAM AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.14-0.bpo.2-686-pae
Network: Card-1: Intel 82801BA/BAM/CA/CAM Ethernet Controller driver: e100
IF: eth0 state: down mac: 00:00:39:94:1c:93
Card-2: Realtek RTL8187 Wireless Adapter
IF: N/A state: N/A mac: N/A
Drives: HDD Total Size: 10.1GB (54.9% used)
ID-1: /dev/sda model: IBM size: 10.1GB
Partition: ID-1: / size: 8.1G used: 4.2G (55%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 1.10GB used: 0.01GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors: System Temperatures: cpu: 61.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 124 Uptime: 10 min Memory: 264.0/499.7MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.16

User avatar
whell
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 290
Joined: Sat Sep 26, 2009 1:03 pm

Re: Post your hardware specs.

#109 Postby whell » Sat May 13, 2017 6:04 pm

Code: Select all

 inxi -f
CPU:       Dual core Pentium T4500 (-MCP-) cache: 1024 KB
           clock speeds: max: 2300 MHz 1: 1600 MHz 2: 1600 MHz
           CPU Flags: acpi aperfmperf apic arch_perfmon bts clflush cmov
           constant_tsc cx16 cx8 de ds_cpl dtes64 dtherm dts eagerfpu est fpu
           fxsr ht lahf_lm lm mca mce mmx monitor msr mtrr nopl nx pae pat pbe
           pdcm pebs pge pni pse pse36 rep_good sep ss sse sse2 ssse3 syscall
           tm tm2 tsc vme xsave xtpr

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 20107
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Post your hardware specs.

#110 Postby Jerry3904 » Sat May 13, 2017 6:10 pm

To get the full output, make that a capital letter:

Code: Select all

inxi -F
Production: 4.7.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB


Return to “Older Versions”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests