Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Little error bug thingie on printers preferences

Post Reply
Message
Author
User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6004
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Little error bug thingie on printers preferences

#1 Post by Eadwine Rose » Fri Jan 24, 2014 6:01 pm

Menu - settings - printing - right click properties.

Pop up screen: ERROR Option 'printer-resolution' has value '(unknown IPP tag)' and cannot be edited

That point in time is the first time it shows up, and every time I hit apply. Doesn't affect anything from what I can see, the settings take just fine.

(I hope it is ok to report this sort of little thing.. :confused: )
MX-17.1_x64 Horizon 14-3-2018 * 4.15.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 384.130 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingst * 22" Samsung SyncM P2250 * HP F2280

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22420
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#2 Post by Jerry3904 » Fri Jan 24, 2014 6:18 pm

Thanks, I'll look.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Gaer Boy
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2125
Joined: Sat Jun 06, 2009 6:06 am

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#3 Post by Gaer Boy » Fri Jan 24, 2014 6:40 pm

I also get this - I posted a few days ago with a screenshot.

AsRock FM2A88X-ITX+, A8-6500, 8GB, 120GB Samsung SSD (GPT), 1TB HDD (MBR), MX-17.1
Lenovo Thinkpad X220, dual-core i5, 3MB, 320GB Hitachi HDD, Win7, MX-17.1

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6004
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#4 Post by Eadwine Rose » Fri Jan 24, 2014 6:46 pm

Gaer Boy wrote:I also get this - I posted a few days ago with a screenshot.
Please post a link to it? Thanks :smile:
MX-17.1_x64 Horizon 14-3-2018 * 4.15.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 384.130 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingst * 22" Samsung SyncM P2250 * HP F2280

User avatar
Gaer Boy
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2125
Joined: Sat Jun 06, 2009 6:06 am

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#5 Post by Gaer Boy » Sat Jan 25, 2014 5:46 am

Eadwine - it's easier to post the screenshot again. As you say, it doesn't seem to affect printer operation.
printererror.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

AsRock FM2A88X-ITX+, A8-6500, 8GB, 120GB Samsung SSD (GPT), 1TB HDD (MBR), MX-17.1
Lenovo Thinkpad X220, dual-core i5, 3MB, 320GB Hitachi HDD, Win7, MX-17.1

User avatar
m_pav
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2668
Joined: Sun Aug 06, 2006 3:02 pm

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#6 Post by m_pav » Sat Jan 25, 2014 6:58 am

I would say the reason for the error is the lack of a proper driver. What happens if you install print-driver-gutenprint from the repos and see if there is a better driver or the manufacturers driver if the first option does not work
Mike P

Regd Linux User #472293
(Mine)Lenovo T560, i7-6600U, 16GB, 2.0TB SSHD, MX17 64-bit
(Wifes) Asus M4A88TD-M, AMD Phenom II x4 955 CPU, nVidia GF610, 6Gb, 500GB+320GB, MX17 + KDE
(Kids) Intel NUC, J1900, 4GB, 64GB SSD, MX17

User avatar
GuiGuy
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1415
Joined: Sun Dec 16, 2007 6:29 pm

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#7 Post by GuiGuy » Sat Jan 25, 2014 9:05 am

I am getting this "error" on MX installed on AspireONE netbook.
Printer is networked Kyocera FS-1010 using the manufacturer's driver (which MX found for me) and printing seems to work in spite of the "error".

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17041
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#8 Post by richb » Sat Jan 25, 2014 9:09 am

GuiGuy wrote:I am getting this "error" on MX installed on AspireONE netbook.
Printer is networked Kyocera FS-1010 using the manufacturer's driver (which MX found for me) and printing seems to work in spite of the "error".
Same here with a wireless connected HP. However scanning does not work.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
chrispop99
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2364
Joined: Tue Jan 27, 2009 3:07 pm

Re: Little error bug thingie on printers preferences

#9 Post by chrispop99 » Sat Jan 25, 2014 9:17 am

Same error here with a networked Brother HL4040CN, using the drivers from Brother's website. It works fine once installed.

(No drivers available from printer-driver-gutenprint).

Chris
Test machines:
32-bit non-PAE - Thinkpad T41, 1.6GHz Pentium M, 1GB RAM.
32-bit PAE - DELL Latitude D610, 1.73GHz Pentium M, 2GB RAM.
64-bit - Lenovo T61, 2GHz Core 2 Duo, 2GB RAM
64-bit - Gigabyte Z77P-D3, Intel i3-3220, GeForce 8400 GS, 4GB PC3-12800.

Post Reply

Return to “Older Versions”