Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

News about updates on package status for CR packages compiled for MEPIS 12.0
Message
Author
User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#1 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 2:13 pm

SMTube 15.8.0 is now in the test repository. It's a standalone, Flash-free Youtube video browser, player, and downloader that will generally play the videos with less CPU usage and in higher quality than Flash or HTML 5 in the browser. You can choose basically any video player on your system to play the videos. Opening with Uget will download the video.

Image

For this build, I followed upstream Debian's lead and used Qt 5 instead of 4, because future.

Changes from our last 15.5.17 build include:

- Add the Turkish and Hungarian translations.
- New option for the config file: use_cookies. If set to false
then the cookies won't be loaded or saved.
- Add a combobox in PlayerDialog for the quality.
- New and experimental code to get the youtube URLs.
- Add menu Navigate.
- Add the load home action to the navigate menu.
- Add player 'smplayer (audio)'.
- Option to select the menu where a player should be.
- Use .m4a for extension for audio.
- Possibility to play only the audio.
- Add a button in the settings dialog to add the predefined players to
the list of players.

We'll want to include this as default with MX 15 and future snapshots of MX 14, so would appreciate any testing. Thanks!

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22420
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#2 Post by Jerry3904 » Sat Sep 12, 2015 2:25 pm

On the pre-alpha, it produces error for all videos of "It wasn't possible to find the URL of this video." Going to Help > Refresh YouTube code didn't help.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#3 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 2:42 pm

It seems to be broken for VLC and mplayer, but works with mpv and SMPlayer using mpv...

Got VLC to work in MX 14 by editing its entry in settings and checking the box "This player supports video sites"--will test in the alpha.

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22420
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#4 Post by Jerry3904 » Sat Sep 12, 2015 2:52 pm

Well maybe I am missing something. Smplayer is installed, but selecting a YT video in SMTube just starts me bouncing to SMPlayer to the website, back to smtube, etc. Same error msg at bottom of SMPlayer about not finding the URL
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#5 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 3:15 pm

I think the mplayer2 in Jessie is too old, and we have to fix the mplayer in the MX 15 repo.

If you set SMPlayer to use mpv as the binary (just uploaded a fresh 0.10 version of that), I believe it should work.

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22420
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#6 Post by Jerry3904 » Sat Sep 12, 2015 4:07 pm

Not that I can see. Set MP to use mpv, still get same error msg.

Giving up...
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#7 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 4:56 pm

It works with Jessie's stock smplayer-mplayer2 combo, so I'm going to guess my experimental qt5 build is to blame. Also our youtube-dl in the MX 15 repo is getting rather old. I'll try a qt4 rebuild to see what happens.

User avatar
timkb4cq
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4353
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#8 Post by timkb4cq » Sat Sep 12, 2015 5:00 pm

The new Smtube doesn't work for me in MX-15 alpha either. And even in M12 the previous version works better than 15.80 which kept stopping/starting/buffering. I reverted just smtube and it works fine - even with the updated smplayer.
MSI 970A-G43 MB, AMD FX-6300 (six core), 16GB RAM, GeForce 730, Samsung 850 EVO 250GB SSD, Seagate Barracuda XT 3TB

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#9 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 5:20 pm

I rebuilt smplayer against qt4, and it now works. I'll also rebuild smtube against qt4 to see if that helps.

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MEPIS 12/MX 14 Community Repository: The SMTube Thread

#10 Post by Stevo » Sat Sep 12, 2015 5:52 pm

OK, qt4 packages are here for MX 15: https://copy.com/hYkcCv1PIhnR69Jr

They seem to work better.

Post Reply

Return to “Package Status - 12.0 Beta”