Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

No Grub after install and uninstall other system. (solved)

Post Reply
User avatar
keos
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 201
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:00 pm

No Grub after install and uninstall other system. (solved)

#1

Post by keos » Sat Jan 05, 2019 2:37 pm

Hi,

At this moment i have no grub at all, i am using a live usb in order to come here at this forum for help.
I tried many options, Partedmagic (grub-doctor), Supergrub2, Rescaut grub, and it looks like they can not detect or read anything. i tried too some commands by the terminal and follow some tutors, but nothing work.

I checked with Gparted and the partitions with the systems are still there, and ...

Code: Select all

# LANG=C fdisk -l

Disk /dev/sda: 640.1 GB, 640135028736 bytes, 1250263728 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk label type: dos
Identificador del disco: 0x000f1103

Disposit. Inicio    Comienzo      Fin      Bloques  Id  Sistema
/dev/sda1            2048   202545016   101271484+  83  Linux
/dev/sda2       202545152   204695551     1075200   82  Linux swap / Solaris
/dev/sda3       204695552   407535615   101420032   83  Linux
/dev/sda4       407537662  1250263039   421362689    5  Extended
/dev/sda5   *   407537664   604735487    98598912   83  Linux
/dev/sda6       604737536  1250263039   322762752   83  Linux
root@partedmagic:~# 
This rare thing never happen to me before, and i have been installing and removing systems for years, i don't know what to do, please tell me what kind of information you are going to need. Manjaro is at partition 3 and MXlinux at 5.

Thanks for any advice.
Last edited by keos on Sun Jan 06, 2019 2:11 pm, edited 1 time in total.
Graphics: AMD Radeon HD 7640G integrated graphics
GPU: AMD/ATI Trinity [Radeon HD 7640G]

Linux 4.15.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.15.4-1~mx17+1 (2018-02-23) x86_64 GNU/Linux

xfce4-panel 4.12.1

Devuan Ascii

xfce4-panel 4.12.2

User avatar
svx_biker
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 34
Joined: Thu Dec 20, 2018 5:34 pm

Re: No Grub after install and uninstall other system.

#2

Post by svx_biker » Sat Jan 05, 2019 3:03 pm

What did you uninstall?

I had a similar problem and installed just another Linux. Is your /dev/sda1 a free partition?
Machine: Acer Aspire S5-371
CPU: Intel Core i3-7100U with 8GB RAM
MX-19 Beta-2 with Kernel 4.19.0-6

User avatar
keos
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 201
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:00 pm

Re: No Grub after install and uninstall other system.

#3

Post by keos » Sat Jan 05, 2019 3:11 pm

yes, the first partition is free ... Arcolinux, it was very unstable ... frozen most the time ... :mad: ... you gave me an idea, let me see if i got another usb with something else ... i will comeback tomorrow, thanks. :cool:
Graphics: AMD Radeon HD 7640G integrated graphics
GPU: AMD/ATI Trinity [Radeon HD 7640G]

Linux 4.15.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.15.4-1~mx17+1 (2018-02-23) x86_64 GNU/Linux

xfce4-panel 4.12.1

Devuan Ascii

xfce4-panel 4.12.2

User avatar
Stevo
Developer
Posts: 20140
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: No Grub after install and uninstall other system.

#4

Post by Stevo » Sat Jan 05, 2019 3:18 pm

Try MX Boot Repair from the MX Live Session. Make sure you're going to install GRUB where MX had it before.

User avatar
keos
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 201
Joined: Sat Mar 04, 2017 1:00 pm

Re: No Grub after install and uninstall other system.

#5

Post by keos » Sun Jan 06, 2019 2:09 pm

svx_biker, i installed antix in the first partition, everything is fine now, thanks!.

thanks Stevo but it is done. :number1:
Graphics: AMD Radeon HD 7640G integrated graphics
GPU: AMD/ATI Trinity [Radeon HD 7640G]

Linux 4.15.0-1-amd64 #1 SMP Debian 4.15.4-1~mx17+1 (2018-02-23) x86_64 GNU/Linux

xfce4-panel 4.12.1

Devuan Ascii

xfce4-panel 4.12.2

Post Reply

Return to “General”