Welcome!
Important information
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-18.1 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.3.1 release info here

New users[/u
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Upgraded to LO 5.1.3.2

This forum is intended for the discussion around the use of MEPIS in an office setting as distinct from home or indivicual usage. Examples include mail merge, database construction, hardware sharing, advertising, etc..
User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23774
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Upgraded to LO 5.1.3.2

#1

Post by Jerry3904 » Thu Jun 02, 2016 11:01 am

Got "LibreOffice Fresh" directly from the LO site because of a number of problems I was running into with 5.2.1.2 (I think that was it), especially save-as dialog box not recognizing mounted data partition which was a royal PITA. GUI automatic settings seem to be working much better, which is nice since I use this application so much.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Richard
Posts: 2478
Joined: Fri Dec 12, 2008 10:31 am

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#2

Post by Richard » Thu Jun 02, 2016 1:04 pm

Yes, I prefer to install the original.
There is still a hard freeze in Calc when resizing an image,
but the fix is kind of like Hee Haw --"Don't do that!"
Laptop: MX18.1: Thinkpad T430: Dual Core, Intel i5-3320M, Ivy Bridge, 8GB RAM, 4.19.0-1-amd64, 119GB SSD 840PRO, Intel Graphics-Audio-Network
Netbook: MX18.1: AsusTek EeePC 1005HA: Intel Dual Core Atom N270, 1GB RAM, 4.19.0-1-686, 150GB HDD

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 10655
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#3

Post by dolphin_oracle » Thu Jun 02, 2016 1:11 pm

Jerry3904 wrote:Got "LibreOffice Fresh" directly from the LO site because of a number of problems I was running into with 5.2.1.2 (I think that was it), especially save-as dialog box not recognizing mounted data partition which was a royal PITA. GUI automatic settings seem to be working much better, which is nice since I use this application so much.
I hate that default (not using any mounted fuse filesystems). I believe it also affects our libreoffice 4.3 as shipped. (see this bug report from alpha 4, along with a fix http://forum.mepiscommunity.org/viewtop ... 31#p367631) It also affects samba shares depending on how they are mounted.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-18
lenovo s21e - MX-18, antiX-17.3.1 (live-USB)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23774
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#4

Post by Jerry3904 » Thu Jun 02, 2016 4:35 pm

I believe it also affects our libreoffice 4.3 as shipped.
The fresh version 5.1.3.x does in fact make the connection OOTB.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 10655
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#5

Post by dolphin_oracle » Thu Jun 02, 2016 4:48 pm

Jerry3904 wrote:
I believe it also affects our libreoffice 4.3 as shipped.
The fresh version 5.1.3.x does in fact make the connection OOTB.
yeah, that's what I figured. the ubuntu version does as well. AFAICT, debian messes with the desktop file when they package it for their repos.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-18
lenovo s21e - MX-18, antiX-17.3.1 (live-USB)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2275
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#6

Post by Gordon Cooper » Thu Jun 02, 2016 5:56 pm

Is that 5.1.3 the rpm version?
Primary: Dell9010, MX-18, Win7, 120 SSD, WD 232GIB HD, 4GB RAM
Backup :Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23774
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#7

Post by Jerry3904 » Thu Jun 02, 2016 6:07 pm

No, click on the little link for other versions to get the deb.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2275
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#8

Post by Gordon Cooper » Thu Jun 02, 2016 6:20 pm

Thanks, got it now. Didn't see the deb first time I clicked. ( Have to clean my specs.)
Primary: Dell9010, MX-18, Win7, 120 SSD, WD 232GIB HD, 4GB RAM
Backup :Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.

User avatar
chippy52
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 320
Joined: Wed Jul 29, 2009 6:05 pm

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#9

Post by chippy52 » Thu Jun 02, 2016 6:32 pm

I have version 5.1.2.2 that was preinstalled & have not come across any issues. Everything works & looks just like the 4x I was using.
MX-KDE-18.9_x64 KDE
AMD Ryzen7 2700, 8GB DDR4, nVidia GeForce GTX 1050, Samsung nvme2.0 SSD 950 evo 250GB, Seagate 1TB

User avatar
Richard
Posts: 2478
Joined: Fri Dec 12, 2008 10:31 am

Re: Upgraded to LO 5.1.3.2

#10

Post by Richard » Fri Jun 03, 2016 10:36 pm

Gordon Cooper wrote:Thanks, got it now. Didn't see the deb first time I clicked. ( Have to clean my specs.)
No, you're doing very well.
LibO page is super dense.
An incredible amount of info piled on top of one another.
Perseverance furthers, according to the I Ching.
Laptop: MX18.1: Thinkpad T430: Dual Core, Intel i5-3320M, Ivy Bridge, 8GB RAM, 4.19.0-1-amd64, 119GB SSD 840PRO, Intel Graphics-Audio-Network
Netbook: MX18.1: AsusTek EeePC 1005HA: Intel Dual Core Atom N270, 1GB RAM, 4.19.0-1-686, 150GB HDD

Post Reply

Return to “Office”