Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

me-tv

For developer discussion on package requests
User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 19577
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: me-tv

#11

Post by Stevo » Sat Mar 24, 2018 4:44 pm

You'll have to run MX 16 to have me-tv. Those other distros are still on an older base. The later Ubuntu releases have dropped it like it's hot, too.

User avatar
frank392
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 40
Joined: Sat Jul 22, 2006 11:34 pm

Re: me-tv

#12

Post by frank392 » Sat Mar 24, 2018 5:03 pm

jajajajaj Thank you but I love MX 17.1 way to much! :)

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 19577
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: me-tv

#13

Post by Stevo » Sat Mar 24, 2018 6:05 pm

Some searching at aternativeto.net suggests "zapping" as a replacement, and it's in the standard Debian repositories.

balarm
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 122
Joined: Thu Dec 07, 2017 3:15 pm

Re: me-tv

#14

Post by balarm » Sat Mar 24, 2018 6:44 pm

frank392 wrote:@balam
what device are you using?
I have a Kworld usb and with me-tv works fantastic!!

on other distros
DVB-T, by ITE-Technologys.
mx1 Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17.1_x64 Horizon December 15, 2017
Machine: Device: laptop System: LENOVO product: 1951A47 v: ThinkPad T60

balarm
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 122
Joined: Thu Dec 07, 2017 3:15 pm

Re: me-tv

#15

Post by balarm » Sat Mar 24, 2018 6:54 pm

I' ll try "zapping" suggested by @stevo as soon as possible and let you know.
mx1 Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17.1_x64 Horizon December 15, 2017
Machine: Device: laptop System: LENOVO product: 1951A47 v: ThinkPad T60

balarm
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 122
Joined: Thu Dec 07, 2017 3:15 pm

Re: me-tv

#16

Post by balarm » Tue Mar 27, 2018 1:54 pm

Here I' am, installing "zapping" I get this message; of course I didn't go on since kaffeine works well.
Have a nice evening.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
mx1 Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17.1_x64 Horizon December 15, 2017
Machine: Device: laptop System: LENOVO product: 1951A47 v: ThinkPad T60

User avatar
galaxysurfer
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 137
Joined: Mon Jul 16, 2018 5:14 am

Re: me-tv

#17

Post by galaxysurfer » Sat Mar 30, 2019 10:22 pm

I f you would like another option, you could try sagetv. It is a more complete solution with ability install epg data. I am running it on mx 18.1 caveat is that it is dependent of systemd for startup. I am looking to configure a workaround for that.

balarm
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 122
Joined: Thu Dec 07, 2017 3:15 pm

Re: me-tv

#18

Post by balarm » Sun Mar 31, 2019 2:49 pm

Hi, a week ago i installed Helia, the dvb-t device (Afatech) is detected but i'm not able to scan channels. I tried to scan channels by w_scan but something is wrong; probably you could help me.
Thank you in advance.
mx1 Kernel: 4.15.0-1-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17.1_x64 Horizon December 15, 2017
Machine: Device: laptop System: LENOVO product: 1951A47 v: ThinkPad T60

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 19577
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: me-tv

#19

Post by Stevo » Sun Mar 31, 2019 4:42 pm

balarm wrote:
Sun Mar 31, 2019 2:49 pm
Hi, a week ago i installed Helia, the dvb-t device (Afatech) is detected but i'm not able to scan channels. I tried to scan channels by w_scan but something is wrong; probably you could help me.
Thank you in advance.
That's a different problem than me-tv; please start a new thread for it.

Post Reply

Return to “Package Requests / Status”