Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Iceweasel cannot load audios

For help or questions about 64-bit version of MEPIS, this is the forum to use.
Message
Author
User avatar
radissthor
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 339
Joined: Mon Sep 13, 2010 11:18 am

Iceweasel cannot load audios

#1 Post by radissthor » Sat Apr 26, 2014 12:41 pm

Hi everyone,

I'm runing Mepis 12, with Iceweasel 28.0 installed from the backports.

I used to have the old stable version that comes with Mepis by default. but I updated because some webàges needed to use features of more recent forefox versions.

The problem is that now almost all audio cannot play on iceweasel. Videos play fine, youtube works well, but sites like soundcloud, or podcast hosting sites I cannot listen to. The audios seem to load all at once and then nothing plays.

For example,this audio is a radio show I like listening to. Now I can only listen to it via konkeror, but iceweasel sends me to a page with a big X on the middle saying "Video cannot be played because the file is corrupt"

I guess the problem could be related to what they mention here, but this is a bit beyond my scope of understanding =/

Any help is much appreciated.
Image

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9299
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#2 Post by kmathern » Sat Apr 26, 2014 1:06 pm

The link you posted plays okay for me in Firefox (FF29), but I'm running a sid install with Xfce4, not M12.

I have browser-plugin-vlc installed, which I think is what is allowing it to play.

I forget if M12 has a similar plugin preinstalled or not.

User avatar
radissthor
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 339
Joined: Mon Sep 13, 2010 11:18 am

Re: Iceweasel cannot load audios

#3 Post by radissthor » Sat Apr 26, 2014 1:12 pm

I checked and indeed I had not installed browser-plugin-vlc, so I did, restarted iceweasel, checked the plugin was active, and still I get the same error / inability to play audio files.
Image

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22209
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Iceweasel cannot load audios

#4 Post by Jerry3904 » Sat Apr 26, 2014 1:16 pm

It works with Opera and QupZilla, if that helps.

BTW: we should add that plugin to the next release.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9299
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#5 Post by kmathern » Sat Apr 26, 2014 1:19 pm

In about:plugins is any other plugin (other than "VLC Web Plugin") shown for mp3?

M12 might have come with some other plugin preinstalled, but I don't recall what it was.

User avatar
JBoman
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1320
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#6 Post by JBoman » Sat Apr 26, 2014 1:22 pm

My modified M12 is running iceweasel 24.4 and it plays the station ok. :cool:
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram MX-17.1 KDE regular updates
"beware a frequent flirt with potential disaster"

User avatar
anticapitalista
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 5668
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am

Re: Iceweasel cannot load audios

#7 Post by anticapitalista » Sat Apr 26, 2014 1:25 pm

Plays here (except it takes ages to load) and I do not have browser-plugin-vlc using firefox28 with gecko-mediaplayer plugin
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX-17 "Heather Heyer" - lean and mean.
https://antixlinux.com

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9299
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#8 Post by kmathern » Sat Apr 26, 2014 1:28 pm

JBoman wrote:My modified M12 is running iceweasel 24.4 and it plays the station ok. :cool:
What plugin? Is it the "VLC Web Plugin" provided by the browser-plugin-vlc package, or some other plugin?

User avatar
JBoman
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1320
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#9 Post by JBoman » Sat Apr 26, 2014 1:28 pm

I should mention that I had a bout of "no audio" recently and it was related to the vlc browser plugin conflicing with something else so it might be worth checking in synaptic and see if thats the problem or not. :cool:
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram MX-17.1 KDE regular updates
"beware a frequent flirt with potential disaster"

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9299
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: Iceweasel cannot load audios

#10 Post by kmathern » Sat Apr 26, 2014 1:30 pm

anticapitalista wrote:Plays here (except it takes ages to load)...
Same here.

Post Reply

Return to “64-bit Newbies”