Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX 17 Repository: The GIMP Thread

Message
Author
User avatar
fehlix
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1476
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#31 Post by fehlix » Mon Jun 11, 2018 6:58 am

richb wrote:
Mon Jun 11, 2018 6:38 am
Installed Gimp from the test repo and see the successes reported but I have a problem. I get an error when launching that BABL 1.5 or greater is required and 1.46 is installed. This is MX 17.1 64 bit on an R7 AMD processor, integrated graphics with 4.16.0-0.bpo.1-amd64 kernel.
Do you have issues with thumbnails after install gimp from test repo as another user reported here:
Thunar not showing thumbnails
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17049
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#32 Post by richb » Mon Jun 11, 2018 7:09 am

No they do show. Thunar was upgraded at the same time from the test repo.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6006
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#33 Post by Eadwine Rose » Mon Jun 11, 2018 11:46 am

I posted about the babl and gegl packages earlier that didn't get upgraded along.. search for the ones mentioned in the test repo, and it should sort itself out.
MX-17.1_x64 Horizon 14-3-2018 * 4.15.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 384.130 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingst * 22" Samsung SyncM P2250 * HP F2280

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17049
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#34 Post by richb » Mon Jun 11, 2018 12:06 pm

If you mean this post:

viewtopic.php?p=449258#p449258

I have all those packages at the correct version. And still the error.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#35 Post by Stevo » Mon Jun 11, 2018 1:46 pm

OK, it still looks like libgimp2.0 still isn't pulling in the latest babl and gegl versions, but the reason why it works for some and not others depends on whether you had earlier versions of those installed for the development GIMP 2.9 series, and those didn't get updated. Those installing fresh or upgrading straight from the 2.8 series don't see the issues, since the new installs of those libraries automatically get the latest.

I'm trying a rebuild that forces the new versions for realsies this time.

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17049
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#36 Post by richb » Tue Jun 12, 2018 5:34 pm

Thanks Stevo. The modified 2.10 Gimp from the test repo corrected the problem.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#37 Post by Stevo » Tue Jun 12, 2018 8:05 pm

So...are the newer libglib2.0, freetype, and fontconfig libraries that it should have pulled in working alright for everyone? If so, it's time to think about moving those and the new GIMP to main.

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17049
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#38 Post by richb » Tue Jun 12, 2018 8:13 pm

Stevo wrote:
Tue Jun 12, 2018 8:05 pm
So...are the newer libglib2.0, freetype, and fontconfig libraries that it should have pulled in working alright for everyone? If so, it's time to think about moving those and the new GIMP to main.
Dumb question, but how does one tell?

PS Those two packages were not pulled in this time around, but probably were with the previous Gimp 2.10 I installed.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16175
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#39 Post by Stevo » Tue Jun 12, 2018 8:45 pm

There'd be nothing apparent if they work correctly--"no news is good news." The system would just keep on keepin' on. Odd new crashes and font display glitches would be bad news.

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17049
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MX 17 Repository: The GIMP Thread

#40 Post by richb » Tue Jun 12, 2018 8:49 pm

Stevo wrote:
Tue Jun 12, 2018 8:45 pm
There'd be nothing apparent if they work correctly--"no news is good news." The system would just keep on keepin' on. Odd new crashes and font display glitches would be bad news.
Then all is good.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

Post Reply

Return to “Package Requests/Status - MX 17”