Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

Message
Author
User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2084
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#31 Post by Gordon Cooper » Tue Oct 16, 2018 5:14 pm

@ smilliken I see that others on the qbittorrent forum are reporting problems with version 4.1. Perhaps I have been lucky ? there were a couple of issues when running 4.1.3 on my old desktop. I tried to move the whole torrent system onto another hard drive (that computer has 3 hd's) but could
not remove all of it. Seems that uninstalling qbit.. does not clear some of the configuration and I could not find the files. So abandoned
torrents on that machine and stoked up the old Dell that already 4.0.3 installed. Upgraded to 4.1.3 and as reported earlier, there have been no
problems.
Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
Primary OS : MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.
Dell9010, MX-17.1, Win7

bwhawk
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 24
Joined: Mon Mar 19, 2018 8:26 am

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#32 Post by bwhawk » Wed Oct 17, 2018 2:01 pm

smilliken wrote:
Tue Oct 16, 2018 4:14 pm
Stevo wrote:
Tue Oct 16, 2018 3:15 pm
smilliken wrote:
Tue Oct 16, 2018 2:32 pm
I'm having problems with this package as well. The search tab functions and the window populates, but when the download button is clicked on, the download window pops up and it hangs on retrieving the metadata. Nothing populates in the Transfer tab. If I click on another source in the search tab, another window will pop saying, "Magnet link is already queued for processing", but nothing ever happens in the Transfer tab.

I don't think this has anything to do with MX, but more with the package itself. I've been having problems with the package on a Mac OSX as well.
Did you update from 4.1.2 or from an older MX 17 or Stretch version?
From 4.1.2 to 4.1.3 in MX 17.1
I also upgraded from 4.1.2 to 4.1.3 in 17.1.

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16533
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#33 Post by Stevo » Wed Oct 17, 2018 3:40 pm

Do you still have the 4.1.2 deb in /var/cache/apt/archives? It's a single deb, so you should be to downgrade to it with gdebi. If that restores the functionality, we'll go back to 4.1.2.

If you don't have it, I still have debs here: https://drive.google.com/open?id=17ID_K ... 9H6Jwy8cXZ

User avatar
KernSpy
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 625
Joined: Wed Nov 05, 2014 10:09 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#34 Post by KernSpy » Wed Oct 17, 2018 5:58 pm

Will check mine again when I get off this machine and back on the Galago. I downloaded some stuff with the current version and it was seeding those downloads fine. Doing a search and downloading something from the list doesn't cause anything to hang. Will check it again to be sure. Meanwhile I'll see what happens on this Lenovo G560 laptop. Will come back and update this post.

Edit: Installed on Lenovo and the downloading & uploading of torrents is working fine. I installed search engines and searched for torrents. Selected 3 and they downloaded ok. I am now seeding those 3 torrents without issue. All seems to be working fine. Exited, reopened QB and it picked up torrents and resumed downloading. Finished torrents and they are good files / downloads.
Last edited by KernSpy on Wed Oct 17, 2018 11:07 pm, edited 1 time in total.
MX-17.1_x64 | System76 Galago UltraPro / Clevo W740SU | Intel Core i7-4770HQ | Intel Iris Pro Graphics 5200 | 16 GB DDR3 | Intel 530 series mSATA SSD - 240-GB | WD7500BPKX - 750-GB | Intel HD Audio. Note: [System76] and the Galago's neutered UEFI

User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2084
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#35 Post by Gordon Cooper » Wed Oct 17, 2018 9:32 pm

This all looks a bit odd. An upgrade from 4.0.3 to 4.1.3 works, but upgrades from 4.1.2 have problems ?
Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
Primary OS : MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.
Dell9010, MX-17.1, Win7

redsparro
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 12
Joined: Mon Apr 02, 2018 9:41 am

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#36 Post by redsparro » Thu Oct 18, 2018 6:20 am

Gordon Cooper wrote:
Wed Oct 17, 2018 9:32 pm
This all looks a bit odd. An upgrade from 4.0.3 to 4.1.3 works, but upgrades from 4.1.2 have problems ?
Can confirm the above. Just upgraded from 4.1.2 to 4.1.3. Loading a magnet link brought up the add torrent dialogue, but never loaded the torrent options. Adding it anyway, the torrent began to download but remained forever in the "Moving" state.

Purging 4.1.3 and libtorrent-rasterbar9 and then reinstalling 4.1.3 has solved this for me.

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 16533
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#37 Post by Stevo » Thu Oct 18, 2018 3:30 pm

I wonder if it could be related to the version of libtorrent-rasterbar9 in use.

Can those with issues check the version in Synaptic or "apt policy libtorrent-rasterbar9"?

We do have a newer version in testing that you can try if 1.14 blah blah is the one you're using.

Code: Select all

$ apt policy libtorrent-rasterbar9
libtorrent-rasterbar9:
  Installed: 1.1.7+git20180527.6ec6c1b340+patched-configure1-1~mx17+1
  Candidate: 1.1.7+git20180527.6ec6c1b340+patched-configure1-1~mx17+1
  Version table:
 *** 1.1.7+git20180527.6ec6c1b340+patched-configure1-1~mx17+1 500
        500 http://iso.mxrepo.com/mx/testrepo stretch/test amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1.1.4+git20170719-0mx17+1 500
        500 http://iso.mxrepo.com/mx/repo stretch/main amd64 Packages
     1.1.1-1+b1 500
        500 http://ftp.us.debian.org/debian stretch/main amd64 Packages

User avatar
smilliken
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2128
Joined: Tue Feb 06, 2007 11:47 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#38 Post by smilliken » Thu Oct 18, 2018 8:29 pm

libtorrent-rasterbar9 on my computer is 1.1.7+git20180527.6ec6c1b340+patched-configure1-1~mx17+1
There is no "Ctrl+Z" in life!
Panasonic Toughpad FZ-G1 - MX-17
Acer 7551G MX-17 | Dell 1525, MX17 & Win 10
HP DV4-1118 Mx17 & Win 10
HP CP1215/Brother DCP-7065DN
Linux User# 4523410

User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2084
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#39 Post by Gordon Cooper » Thu Oct 18, 2018 8:48 pm

On mine it is : Installed: 1.1.4+git20170719-0mx17+1
Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
Primary OS : MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.
Dell9010, MX-17.1, Win7

User avatar
KernSpy
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 625
Joined: Wed Nov 05, 2014 10:09 pm

Re: MX 17 Repository: The qBittorrent Thread

#40 Post by KernSpy » Thu Oct 18, 2018 9:19 pm

libtorrent-rasterbar9: Installed: 1.1.4+git20170719-0mx17+1
MX-17.1_x64 | System76 Galago UltraPro / Clevo W740SU | Intel Core i7-4770HQ | Intel Iris Pro Graphics 5200 | 16 GB DDR3 | Intel 530 series mSATA SSD - 240-GB | WD7500BPKX - 750-GB | Intel HD Audio. Note: [System76] and the Galago's neutered UEFI

Post Reply

Return to “Package Requests/Status - MX 17”