Welcome!
Important information
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-18.1 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.3.1 release info here

New users[/u
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7069
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#141

Post by Eadwine Rose » Mon Feb 11, 2019 11:18 am

Even when you do a completely clean install without a config file?
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23748
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#142

Post by Jerry3904 » Mon Feb 11, 2019 11:49 am

Haven't tried that b/c it is on my Production machine.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7069
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#143

Post by Eadwine Rose » Mon Feb 11, 2019 1:56 pm

Aha.. not everyone has harddrives they can switch ;) Gotta remember that heh
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23748
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#144

Post by Jerry3904 » Mon Feb 11, 2019 4:45 pm

I have an external harddrive with MX-18 on it. So I booted into that, ran upgrades, then upgraded TB from the Test Repo. No problem, all normal.

The only significant difference I can see between the two is that the external harddrive is using nouveau with Nvidia, while the SSD one onboard (where I have the problems) is using proprietary nvidia driver.

Code: Select all

Graphics:  Device-1: NVIDIA GF119 [GeForce GT 610] driver: nvidia v: 390.87 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.2 driver: nvidia resolution: 2048x1152~60Hz 
           OpenGL: renderer: GeForce GT 610/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.87 
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7069
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#145

Post by Eadwine Rose » Mon Feb 11, 2019 5:16 pm

Which is what I am running as well I think..

Code: Select all


Graphics:  Device-1: NVIDIA GK208 [GeForce GT 640 Rev. 2] vendor: ASUSTeK driver: nvidia 
           v: 390.87 bus ID: 01:00.0 
           Display: x11 server: X.Org 1.19.2 driver: nvidia 
           unloaded: fbdev,modesetting,nouveau,vesa resolution: 1920x1080~60Hz, 1920x1080~60Hz 
           OpenGL: renderer: GeForce GT 640/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.87 direct render: Yes 
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23748
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#146

Post by Jerry3904 » Mon Feb 11, 2019 5:25 pm

Thanks--I give up.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7069
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#147

Post by Eadwine Rose » Mon Feb 11, 2019 5:37 pm

It must be something else that is doing this. Some other conflict.

Sorry Jerry, wish I knew!
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
mmikeinsantarosa
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2630
Joined: Thu May 01, 2014 10:12 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#148

Post by mmikeinsantarosa » Mon Feb 11, 2019 8:47 pm

Jerry3904 wrote:
Mon Feb 11, 2019 11:49 am
Haven't tried that b/c it is on my Production machine.
What about backing up your .thunderbird folder somewhere, purge thunderbird, re-install thunderbird-65.0 then finally put the guts of the .thunderbird folder you backed up earlier in the in-service .thunderbird folder?
LT: MX17.1 Quad Core model: Intel Core i7-6820HQ Kernel: 4.16.0-12.1-liquorix-amd64 (64 bit)
DT: Intel(R) Core i5-3.1GHz Kernel~3.9-1-mepis64 x86_64

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 23748
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#149

Post by Jerry3904 » Mon Feb 11, 2019 8:53 pm

Thanks. I already tried renaming the existing folder ~/.thunderbird_bak, uninstalling TB 54... and instaling the new one. Didn't seem to change anything. Before I do anything else, I'm going to look through those web search hits--a lot of people have reported the same problem. The only real reason I want to upgrade is to I might be able to get back the ability to click links and have the page pop up in my browser.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

old_guy
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 46
Joined: Sat Oct 28, 2017 4:30 pm

Re: MX-17/18 Repository: The Thunderbird Thread

#150

Post by old_guy » Mon Feb 11, 2019 9:05 pm

Jerry
Did you clear out you .cache folder? I have had several odd problems in the past ( I use one .thunderbird folder linked to 18 different distros/variations) and clearing out the thunderbird folder within my .cache folder cleared them up.
Earl

Post Reply

Return to “Package Requests/Status - MX 17/18”