Welcome!
Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

Post Reply
grelos
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 69
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:12 pm

Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

#1

Post by grelos » Tue Jan 08, 2019 1:32 pm

Lot of problems here guys, either with MX17 and MX18.

Live session was very unresponsive with MX18, Welcome window was transparent and also the Installer first prompted window was transparent.
Impossible to install. Starting Live Session in Failsafe mode was even worse as the screen was just "broken" (crippled lines, no icons, etc).
MX17, no way...blank screen with a blue flavor. No icons, nothing.
I suspect it's a GPU problem but I am not sure how to debug or try to find out more.

FYI, Linux Mint 19.1 XFCE just works flawlessly.

Any idea? Mint is a second choice for me, I would like to install MX but I do not have time to struggle too much.

Thank you.
MX-17 on Asus FX753VD and Lenovo 520-15IKB

User avatar
dolphin_oracle
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 11496
Joined: Sun Dec 16, 2007 1:17 pm

Re: Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

#2

Post by dolphin_oracle » Tue Jan 08, 2019 1:46 pm

try setting adding this boot code:

Code: Select all

amdgpu.runpm=0
and see if it helps.
http://www.youtube.com/runwiththedolphin
lenovo ThinkPad T530 - MX-18
lenovo s21e - MX-18, antiX-17.3.1 (live-USB)
FYI: mx "test" repo is not the same thing as debian testing repo.

grelos
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 69
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:12 pm

Re: Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

#3

Post by grelos » Tue Jan 08, 2019 2:00 pm

ok will do (tomorrow hopefully). Thanks
MX-17 on Asus FX753VD and Lenovo 520-15IKB

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 19299
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

#4

Post by Stevo » Tue Jan 08, 2019 3:39 pm

If that doesn't help, the output of

Code: Select all

inxi -G
on Mint and MX would help.

grelos
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 69
Joined: Wed Mar 28, 2018 3:12 pm

Re: Big problems on HP Pavilion with AMD A10 and R8 GPU

#5

Post by grelos » Wed Jan 09, 2019 3:26 am

dolphin_oracle wrote:
Tue Jan 08, 2019 1:46 pm
try setting adding this boot code:

Code: Select all

amdgpu.runpm=0
and see if it helps.
It did not help, no change vs default boot code.
Stevo wrote:
Tue Jan 08, 2019 3:39 pm
If that doesn't help, the output of

Code: Select all

inxi -G
on Mint and MX would help.
On Mint (I could not run it in MX Live because of the non responding system).

Code: Select all

Graphics:
  Device-1: AMD Carrizo driver: amdgpu v: kernel 
  Device-2: AMD Topaz XT [Radeon R7 M260/M265 / M340/M360 / M440/M445] 
  driver: amdgpu v: kernel 
  Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: amdgpu,ati 
  unloaded: fbdev,modesetting,radeon,vesa resolution: 1920x1080~60Hz 
  OpenGL: renderer: AMD Radeon R7 Graphics (CARRIZO / DRM 3.23.0 / 
  4.15.0-20-generic LLVM 6.0.0) 
  v: 4.5 Mesa 18.0.5 

MX-17 on Asus FX753VD and Lenovo 520-15IKB

Post Reply

Return to “Hardware /Configuration”