Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Laptop

Message
Author
User avatar
Mauser
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 754
Joined: Mon Jun 27, 2016 7:32 pm

Re: Laptop

#11 Post by Mauser » Sat Feb 10, 2018 4:10 pm

My Acer E1-7314-699 runs good on MX17 that I got for $399 2 years ago. System: Host: xxxxxx Kernel: 4.14.0-3-amd64 x86_64 bits: 64 Desktop: Xfce 4.12.3
Distro: MX-17_x64 Horizon December 15, 2017
Machine: Device: laptop System: Acer product: Aspire E1-731 v: V1.17 serial: N/A
Mobo: Acer model: EA70_HC v: Type2 - Board Version serial: N/A
UEFI [Legacy]: Insyde v: V1.17 date: 12/17/2013
Battery BAT0: charge: 26.7 Wh 99.9% condition: 26.7/48.4 Wh (55%)
CPU: Dual core Intel Pentium 2020M (-MCP-) cache: 2048 KB
clock speeds: max: 2400 MHz 1: 1697 MHz 2: 1757 MHz
Graphics: Card: Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller
Display Server: x11 (X.Org 1.19.2 ) drivers: modesetting (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1600x900@60.06hz
OpenGL: renderer: Mesa DRI Intel Ivybridge Mobile version: 3.3 Mesa 13.0.6
Audio: Card Intel 7 Series/C216 Family High Def. Audio Controller driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.14.0-3-amd64
Network: Card-1: Qualcomm Atheros QCA9565 / AR9565 Wireless Network Adapter driver: ath9k
IF: wlan0 state: up mac: 30:10:b3:76:83:2f
Card-2: Qualcomm Atheros AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet driver: atl1c
IF: eth0 state: down mac: d8:97:ba:4d:d9:66
Drives: HDD Total Size: 500.1GB (2.8% used)
ID-1: /dev/sda model: ST500LT012 size: 500.1GB
Partition: ID-1: / size: 456G used: 11G (3%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
ID-2: swap-1 size: 2.15GB used: 0.04GB (2%) fs: swap dev: /dev/dm-0
Sensors: System Temperatures: cpu: 42.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 194 Uptime: 5:17 Memory: 1855.5/3788.8MB
Client: Shell (quick-system-in) inxi: 2.3.54

Post Reply

Return to “Hardware /Configuration”