Welcome!
Important information
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-18.1 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.3.1 release info here

New users[/u
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Solved - Using MX-16 - A Scanning problem

Help for Current Versions of MX
Post Reply
User avatar
Topher
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 796
Joined: Sun Feb 10, 2008 5:37 pm

Solved - Using MX-16 - A Scanning problem

#1

Post by Topher » Mon Aug 13, 2018 2:30 pm

I have an HP Photosmart 7820. Using xsane, it recognized the device but I get the error message of: Failed to start scanning: Invalid argument. Checking the internet, I saw that there were problems with xsane with that same error message but the fix seemed to be beyond what I can do. So I tried using simplescan but it keeps putting out legal size even though I set the preference to letter size. I need help with one or the other program.
Last edited by Topher on Tue Aug 14, 2018 4:36 pm, edited 1 time in total.
MX16 MoBo ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 CPU AMD Phenom II X4 945 PSU CORSAIR CX500 (CMPSU-500CX) RAM Crucial CT2KIT25664BA1339 HD WD5000AAKX Wireless EDIMAX EW 7128g

User avatar
Topher
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 796
Joined: Sun Feb 10, 2008 5:37 pm

Re: Using MX-16 - A Scanning problem

#2

Post by Topher » Tue Aug 14, 2018 3:52 pm

I used the crop feature with simplescan to get my documents scanned in that I needed. But that shouldn't be the normal way. What setting am I missing???
MX16 MoBo ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 CPU AMD Phenom II X4 945 PSU CORSAIR CX500 (CMPSU-500CX) RAM Crucial CT2KIT25664BA1339 HD WD5000AAKX Wireless EDIMAX EW 7128g

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7109
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Using MX-16 - A Scanning problem

#3

Post by Eadwine Rose » Tue Aug 14, 2018 3:54 pm

For me in simplescan the setting of paper size is set to automatic. Maybe that will help? Just throwing something up here of course.
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Topher
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 796
Joined: Sun Feb 10, 2008 5:37 pm

Re: Using MX-16 - A Scanning problem

#4

Post by Topher » Tue Aug 14, 2018 4:36 pm

Thank you for getting me to try changing the settings. What I got was automatic worked OK. But what blew me away was that Letter setting gave me legal size and Legal setting gave me Letter size. That obviously is just backwards! :confused:
MX16 MoBo ASUS M4A88TD-V EVO/USB3 CPU AMD Phenom II X4 945 PSU CORSAIR CX500 (CMPSU-500CX) RAM Crucial CT2KIT25664BA1339 HD WD5000AAKX Wireless EDIMAX EW 7128g

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 7109
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Solved - Using MX-16 - A Scanning problem

#5

Post by Eadwine Rose » Wed Aug 15, 2018 2:13 am

Yup it is.. to me though it didn't matter, I never used it, didn't even know that was there.. and now at least you know it's backwards. You could try and file a bug upstream (we don't develop simplescan), but not a clue where or how ;)
MX-18_x64 20-12-2018 * 4.19.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 390.87 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

Post Reply

Return to “MX Help”