Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Laptops

Topics relating to MX Docs and MX Videos
Message
Author
User avatar
rokytnji.1
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 752
Joined: Sun Apr 13, 2014 9:06 pm

Re: Laptops

#41 Post by rokytnji.1 » Wed Nov 02, 2016 11:47 am

Dell E4310

Code: Select all

harry@biker:~
$ inxi -Fxz
System:    Host: biker Kernel: 4.8.1-antix.1-686-smp-pae i686 (32 bit gcc: 4.9.3) Desktop: IceWM 1.3.8
           Distro: antiX-15-V_386-full Killah P 30 June 2015
Machine:   System: Dell (portable) product: Latitude E4310 v: 0001
           Mobo: Dell model: 0T6M8G v: A01 Bios: Dell v: A03 date: 07/08/2010
Battery    BAT0: charge: 44.0 Wh 104.6% condition: 42.1/44.0 Wh (96%)
           model: Samsung SDI DELL RM6618A status: Full
CPU:       Dual core Intel Core i5 M 520 (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9576
           clock speeds: max: 2400 MHz 1: 1466 MHz 2: 1199 MHz 3: 2133 MHz 4: 1333 MHz
Graphics:  Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.8.1-antix.1-686-smp-pae
Network:   Card-1: Intel 82577LM Gigabit Network Connection driver: e1000e v: 3.2.6-k port: 6040 bus-ID: 00:19.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel Centrino Advanced-N 6200 driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 60.0GB (47.9% used) ID-1: /dev/sda model: KINGSTON_SV300S3 size: 60.0GB
Partition: ID-1: / size: 7.6G used: 3.8G (53%) fs: ext3 dev: /dev/sda2
           ID-2: /home size: 48G used: 24G (52%) fs: ext3 dev: /dev/sda1
Sensors:   System Temperatures: cpu: 49.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 180 Uptime: 51 min Memory: 440.3/8021.7MB Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: 4.9.2
           Client: Shell (bash 4.3.301) inxi: 2.3.0 
All input ports work from SD card slot to Express Card slot.
Sound, touchpad, Hot Keys <F keys>. All work.
As you can see. I updated the kernel from stock.

My IBM laptop info is over here

viewtopic.php?t=39499
http://antix.freeforums.org/viewtopic.p ... view=print
http://antix.freeforums.org/viewtopic.p ... &start=135
http://www.linuxquestions.org/questions ... ost5446948

Some of my IBM T23 stats <1 Gig of ram in that laptop>

Code: Select all

riffraff@posersuk:~
$ inxi -Fxz
System:    Host: posersuk Kernel: 4.0.5-antix.1-486-smp i686 (32 bit gcc: 4.9.2)
           Desktop: IceWM 1.3.8
           Distro: antiX-15-rc1.1-V_386-full Killah P 20 June 2015
Machine:   Mobo: IBM model: 26474MU
           Bios: IBM v: 1AET64WW (1.20 ) date: 10/18/2006
CPU:       Single core Mobile Intel Pentium III - M (-UP-) cache: 512 KB
           flags: (pae sse) bmips: 2397 speed: 1200 MHz (max)
Graphics:  Card: S3 Graphics SuperSavage IX/C SDR bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.16.4 driver: vesa
           Resolution: 1024x768@61.00hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.5, 128 bits)
           GLX Version: 3.0 Mesa 10.3.2 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller
           driver: snd_intel8x0 ports: 1c00 18c0 bus-ID: 00:1f.5
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.0.5-antix.1-486-smp
Network:   Card-1: Intel 82801CAM (ICH3) PRO/100 VE (LOM) Ethernet Controller
           driver: e100 v: 3.5.24-k2-NAPI port: 6400 bus-ID: 02:08.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Ralink RT2800 802.11n PCI
           driver: rt2800pci v: 2.3.0 bus-ID: 07:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 95.5GB (18.9 used)
           ID-1: /dev/sda model: ST980815A size: 80.0GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: DataTraveler_2.0 size: 15.5GB
Partition: ID-1: / size: 7.8G used: 2.9G (39) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 18G used: 923M (6) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-3: swap-1 size: 2.15GB used: 0.00GB (0) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 64.0C mobo: 56.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 0
Info:      Processes: 109 Uptime: 55 min Memory: 311.6/1004.9MB
           Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: 4.9.2
           Client: Shell (bash 4.3.301) inxi: 2.2.28
           
I also can install and run AntiX on Panasonic CF-48 and Amrel RT-786 toughbooks.
Panasonic CF-48 Specs below <1.2 Gig of ram on that laptop>

Code: Select all

harry@bikertest3:~$ inxi -Fxz
System:    Host: bikertest3 Kernel: 3.2.0-4-486 i686 (32 bit gcc: 4.6.3)
           Desktop: IceWM 1.3.7 Distro: antiX-M11- Jayaben Desai 12 April 2011
Machine:   System: Matsushita product: CF-48V4HLUQM v: 004
           Mobo: Matsushita model: CF48-4 v: 001
           Bios: Phoenix K.K. v: V4.00L13 date: 12/12/2002
CPU:       Single core Intel Pentium 4 Mobile (-UP-) cache: 512 KB
           flags: (pae sse sse2) bmips: 2392 speed/max: 1200/1600 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI RV200 [Mobility Radeon 7500]
           bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.12.4 driver: radeon
           Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209)
           GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller
           driver: snd_intel8x0 ports: 1c00 1880 bus-ID: 00:1f.5
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: 1.0.24
Network:   Card-1: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+
           driver: 8139too v: 0.9.28 port: 4400 bus-ID: 02:02.0
           IF: eth1 state: down mac: <filter>
           Card-2: Intel PRO/Wireless 2915ABG [Calexico2] Network Connection
           driver: ipw2200 v: 1.2.2kmprq bus-ID: 02:03.0
           IF: eth0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 100.0GB (28.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: FUJITSU_MHU2100A size: 100.0GB
Partition: ID-1: / size: 29G used: 8.5G (32%) fs: ext3 dev: /dev/sda3
           ID-2: swap-1 size: 1.55GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda5
Sensors:   System Temperatures: cpu: 72.8C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 83 Uptime: 1:40 Memory: 217.8/1263.8MB
           Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: 4.7.2
           Client: Shell (bash 4.2.371) inxi: 2.2.19
Amrel 786 specs below <512 MB of ram on that Laptop>

Code: Select all

$ inxi -F -z
System:    Host: Biker Kernel: 3.7.8-antix.1-486-smp i686 (32 bit)
           Desktop: LXDE (Openbox 3.5.0) Distro: antiX-core--a1 20 June 2010
Machine:   System: Intel product: Montara Family of Chipsets
           Mobo: Phoenix model: RT786EX version: 41118 Bios: Phoenix version: MGM-ALL1.86C.1009.D.0604271130 date: 04/27/06
CPU:       Single core Intel Pentium M (-UP-) cache: 2048 KB flags: (sse sse2) clocked at 600.00 MHz
Graphics:  Card: Intel 82852/855GM Integrated Graphics Device X.Org: 1.12.3 driver: intel Resolution: 1024x768@60.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 852GM/855GM x86/MMX/SSE2 GLX Version: 1.3 Mesa 8.0.4
Audio:     Card: Intel 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.7.8-antix.1-486-smp
Network:   Card-1: Atheros AR5212/AR5213 Wireless Network Adapter driver: ath5k
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ driver: 8139too
           IF: eth1 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 30.0GB (19.6% used) 1: id: /dev/sda model: IC25N030ATCS04 size: 30.0GB
Partition: ID: / size: 17G used: 7.0G (44%) fs: ext3 ID: swap-1 size: 0.58GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 96 Uptime: 9 min Memory: 178.0/491.6MB Client: Shell (bash) inxi: 1.8.38 
When running into Savage,Via,or Sis graphics chips on legacy laptops. I run with the vesa driver.
It is just easier and gives better results for me with the newer Xorg that ships with AntiX 15.
:number1:

Post Reply

Return to “Documentation and videos”