Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Laptops

Topics relating to MX Docs and MX Videos
Message
Author
User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22641
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Laptops

#1 Post by Jerry3904 » Mon Jan 11, 2016 5:43 pm

We're looking to collect info for specific laptops running antiX-15 or MX-15. Please post here, and we will take care of reviewing for the Wiki.
Suggested format:

1) 32 or 64bit?
2) can you boot to the desktop?
3) what works OOTB?
4) what doesn't work OOTB? Did you find a fix?
5) Comments (short)
6) inxi -F
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Dieselrider
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 667
Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am

Re: Laptops

#2 Post by Dieselrider » Mon Jan 11, 2016 6:55 pm

Dell Latitude 830 running MX-15 32 bit.

Boot to the desktop?

So far everything working OOTB that I use

I don't use this laptop as a daily driver. Not connected to any printers or other wired devices. However it will print to an HP Envy 4501 printer wirelessly.

inxi -F=

Code: Select all

System:    Host: mx1 Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.2 Distro: MX-15_386 Fusion 24 December 2015
Machine:   System: Dell product: Latitude D830
           Mobo: Dell model: 0HN341 Bios: Dell v: A15 date: 01/04/2010
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo T8300 (-MCP-) cache: 3072 KB 
           clock speeds: max: 2401 MHz 1: 1600 MHz 2: 2000 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary)
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x800@60.02hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 965GM x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2
Audio:     Card Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-4-686-pae
Network:   Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5755M Gigabit Ethernet PCI Express
           driver: tg3
           IF: eth0 state: down mac: 00:21:70:76:b3:9e
           Card-2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY driver: wl
           IF: wlan0 state: up mac: 00:16:44:fc:01:38
Drives:    HDD Total Size: 160.0GB (10.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST9160823ASG size: 160.0GB
Partition: ID-1: / size: 20G used: 5.8G (32%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 128G used: 9.6G (8%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 42.5C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 168 Uptime: 13 days Memory: 487.4/2014.1MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.31 
Better?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Dieselrider on Mon Jan 11, 2016 8:53 pm, edited 1 time in total.
Always try to be the best but, never think you are the best.

MX-17.1 64 bit
Asus M4A79XTD EVO Mobo,
AMD Phenom II X4 965 CPU,
Corsair 8GB DDR3 RAM,
Seagate 1TB HDD,
Ultra LSP550 550W Power Supply

User avatar
anticapitalista
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 5737
Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am

Re: Laptops

#3 Post by anticapitalista » Mon Jan 11, 2016 7:21 pm

Dieselrider - thanks for the post. In order for us to transfer the information in inxi you gave to the wiki, instead of a screenshot, could you post the actual output in code blocks. It would make our job much easier. thanks.
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX-17 "Heather Heyer" - lean and mean.
https://antixlinux.com

NGIB
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 462
Joined: Sat Apr 05, 2014 12:12 pm

Re: Laptops

#4 Post by NGIB » Mon Jan 11, 2016 8:13 pm

This box boots anything and everything works OOTB:

Code: Select all

System:    Host: ebk Kernel: 4.1-7.dmz.1-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 4.9.2)
           Desktop: Xfce 4.12.2 (Gtk 2.24.25) dm: lightdm Distro: MX-15_x64 Fusion 24 December 2015
Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP EliteBook 8440p Chassis: type: 10
           Mobo: Hewlett-Packard model: 172A v: KBC Version 30.34
           Bios: Hewlett-Packard v: 68CCU Ver. F.50 date: 07/08/2014
CPU:       Dual core Intel Core i5 M 540 (-HT-MCP-) cache: 3072 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 10108
           clock speeds: min/max: 1199/2534 MHz 1: 1599 MHz 2: 1466 MHz 3: 1333 MHz 4: 1866 MHz
Graphics:  Card: Intel Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0 chip-ID: 8086:0046
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.10hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel Ironlake Mobile GLX Version: 2.1 Mesa 11.0.6 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel 5 Series/3400 Series High Definition Audio
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:3b56
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.1-7.dmz.1-amd64
Network:   Card-1: Intel 82577LM Gigabit Network Connection
           driver: e1000e v: 2.3.2-k port: 3020 bus-ID: 00:19.0 chip-ID: 8086:10ea
           IF: eth0 state: down mac: 88:ae:1d:ab:68:88
           Card-2: Intel Centrino Advanced-N 6200 driver: iwlwifi bus-ID: 02:00.0 chip-ID: 8086:4239
           IF: wlan0 state: up mac: 00:27:10:3f:6c:78
Drives:    HDD Total Size: 256.1GB (1.7% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_SSD_PM81 size: 256.1GB serial: S0NUNEAB801471
Partition: ID-1: / size: 59G used: 4.1G (8%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
Sensors:   System Temperatures: cpu: 33.0C mobo: 0.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 180 Uptime: 4 min Memory: 416.6/7846.7MB
           Init: SysVinit v: 2.88 runlevel: 5 default: 5 Gcc sys: 4.9.2
           Client: Shell (bash 4.3.301 running in xfce4-terminal) inxi: 2.2.31 
Life's tough, it's tougher if you're stupid...

User avatar
DBeckett
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2779
Joined: Sat May 16, 2009 3:59 pm

Re: Laptops

#5 Post by DBeckett » Mon Jan 11, 2016 8:48 pm

 
IBM T-43 laptop. Everything works OOTB from the LiveDVD. Found my network printer and printed to it. I don't have the HDD space to try an install right now.

Code: Select all

System:    Host: mx1 Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.12.2System:    Host: mx1 Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit) Desktop: Xfce 4.12.2
           Distro: MX-15_386 Fusion 24 December 2015
Machine:   System: IBM product: 1875DLU v: ThinkPad T43
           Mobo: IBM model: 1875DLU Bios: IBM v: 70ET69WW (1.29 ) date: 05/29/2007
CPU:       Single core Intel Pentium M (-UP-) cache: 2048 KB speed/max: 1333/1733 MHz
Graphics:  Card: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1024x768@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 915GM x86/MMX/SSE2 GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2
Audio:     Card Intel 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-4-686-pae
Network:   Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5751M Gigabit Ethernet PCI Express driver: tg3
           IF: eth0 state: down mac: -----------------
           Card-2: Intel PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection driver: ipw2200
           IF: eth1 state: up mac: ----------------
Drives:    HDD Total Size: 60.0GB (3.7% used) ID-1: /dev/sda model: HTS541060G9AT00 size: 60.0GB
Partition: ID-1: swap-1 size: 2.30GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 41.0C mobo: 33.0C
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 2959
Info:      Processes: 130 Uptime: 5 min Memory: 171.3/998.7MB Client: Shell (bash) inxi: 2.2.31 
           Distro: MX-15_386 Fusion 24 December 2015
Gigabyte 990FXA-UD3, AMD FX-6100 hex-core, 3.3GHz, 8G, Radeon HD6570

User avatar
Gordon Cooper
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2082
Joined: Mon Nov 21, 2011 5:50 pm

Re: Laptops

#6 Post by Gordon Cooper » Tue Jan 12, 2016 2:52 am

Toshiba Portege M700. An old laptop with rotating screen that will also serve as a (heavy) tablet.



32 bit
Boots to the screen.
Everything seems to boot and run- have used this Toshiba on MX 14 since the beginning. It is the back-up for the main work desktop
and has Win XP in a dual boot installation.

inxi -F
Host: gordonlaptop Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit)
Desktop: Xfce 4.12.2 Distro: MX-15_386 Fusion 24 December 2015
Machine: System: TOSHIBA product: Portable PC v: Version 1.0
Mobo: TOSHIBA model: Portable PC v: Version A0a
Bios: TOSHIBA v: Version 1.20 date: 11/14/2007
CPU: Dual core Intel Core2 Duo T7500 (-MCP-) cache: 4096 KB
clock speeds: max: 2201 MHz 1: 2200 MHz 2: 1600 MHz
Graphics: Card: Intel Mobile GM965/GL960 Integrated Graphics Controller (primary)
Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
Resolution: 1280x800@60.00hz
GLX Renderer: Mesa DRI Intel 965GM x86/MMX/SSE2
GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2
Audio: Card Intel 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller
driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-4-686-pae
Network: Card-1: Intel 82566MM Gigabit Network Connection driver: e1000e
IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
mac: 00:15:b7:76:f2:f2
Card-2: Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN [Kedron] Network Connection
driver: iwl4965
IF: wlan0 state: down mac: 00:1d:e0:7d:45:df
Drives: HDD Total Size: 167.9GB (3.6% used)
ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HTS54251 size: 160.0GB
ID-2: USB /dev/sdb model: USB_DISK_2.0 size: 7.8GB
Partition: ID-1: / size: 20G used: 3.7G (21%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
ID-2: /home size: 46G used: 176M (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
ID-3: swap-1 size: 2.10GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors: System Temperatures: cpu: 56.0C mobo: N/A
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 152 Uptime: 1:31 Memory: 178.9/1983.2MB
Client: Shell (bash) inxi: 2.2.31
Homebrew64 bit Intel duo core 2 GB RAM, 120 GB Kingston SSD, Seagate1TB.
Primary OS : MX-17.1 64bit. Also MX17, Kubuntu14.04 & Puppy 6.3.
Dell9010, MX-17.1, Win7

User avatar
bicyclist56
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 187
Joined: Mon Jul 27, 2015 12:41 am

Re: Laptops

#7 Post by bicyclist56 » Tue Jan 12, 2016 2:59 am

I'm sorry, everything fell into another topic - Netbooks...
MX-16_x64 Final - only one OS in 4 PC, and MX-15_x64 in 5 others PC
Перевод Руководства MX -
http://www.mepiscommunity.org/wiki/help ... anslations
Мой блог - http://bicyclist56.blogspot.com/p/mx-linux.html

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 22641
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: Laptops

#8 Post by Jerry3904 » Tue Jan 12, 2016 8:41 am

No problem, I moved them.
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
entropyfoe
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 808
Joined: Thu Apr 19, 2007 11:42 am

Re: Laptops Acer Aspire 3680

#9 Post by entropyfoe » Wed Jan 13, 2016 11:41 pm

Acer Aspire 3680
(Nice little machine, was free to me, surprisingly snappy despite the slow processor. The slow Hitachi 5400 RPM died, oh darn, that old 32G OCZ SSD will fit !Now the laptop is even better. Oh yea, with MX-14, It had ridiculous up times (albeit often in suspend mode) of >280 days)
1) 32 or 64bit?
-32 bit the 386iso
2) can you boot to the desktop?
-Yes
3) what works OOTB?
-Everything so far, but my use is limited, it is a banking computer, no e-mail, no web surfing except to bank and retirement on line accounts. I connect with WiFi, and I was able to get it working in a few minutes.
4) what doesn't work OOTB? Did you find a fix?
5) Comments (short) Haven't tried sound yet. Video seems OK. Goes to suspend when I close the lid,, and wakes up properly.
6) inxi -F

Code: Select all

music@Acer:~
$ inxi -F
System:    Host: Acer Kernel: 3.16.0-4-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.2 Distro: MX-15_386 Fusion 24 December 2015
Machine:   System: Acer product: Aspire 3680
           Mobo: Acer model: Prespa1 Bios: Acer v: v1.3505 date: 04/10/07
CPU:       Single core Intel Celeron M 440 (-UP-) cache: 1024 KB
           speed: 1866 MHz (max)
Graphics:  Card: Intel Mobile 945GM/GMS 943/940GML Express Integrated Graphics Controller
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1280x800@60.00hz
           GLX Renderer: Mesa DRI Intel 945GM x86/MMX/SSE2
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-4-686-pae
Network:   Card-1: Marvell 88E8038 PCI-E Fast Ethernet Controller driver: sky2
           IF: eth0 state: down mac: 00:1b:24:30:79:5d
           Card-2: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express)
           driver: ath5k
           IF: wlan0 state: up mac: 00:19:7e:5d:1a:6c
Drives:    HDD Total Size: 32.0GB (25.4% used)
           ID-1: /dev/sda model: OCZ size: 32.0GB
Partition: ID-1: / size: 9.5G used: 3.7G (41%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 16G used: 92M (1%) fs: ext4 dev: /dev/sda3
           ID-3: swap-1 size: 4.30GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 30.0C mobo: N/A
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 187 Uptime: 12 days Memory: 216.0/2014.3MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.31 
music@Acer:~
Asus Prime 370X-Pro
AMD Ryzen 1600X (6 cores @ 3.6 GHz)
16 Gig DDR4 3200 (G Skill)
Nvidia -MSI GeForce GT 710 fanless
Samsung 960 NVMe SSD nvme0n1 P1,P2, and P3=MX-17.1, P4=antiX-17
1TB SSD sda1= Data, 2TB WD =backups
on-board ethernet & sound

User avatar
zeeone
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 901
Joined: Fri Jul 14, 2006 12:50 am

Re: Laptops

#10 Post by zeeone » Thu Jan 14, 2016 1:17 am

1. 32 bit
2. Yes, USB installed on 16 gig SD card.
3. Most of it that was tried.
4. KDE4 and MATE desktops from Mega Installer not complete, fix it as needed.
5. Still a great distro, do not care what anybody says bad about it, great work gang.

inxi -F

System: Host: zorro13 Kernel: 3.13.0-68-generic i686 (32 bit) Desktop:Xfce 4.12.2 Distro: MX-15b1_386 Fusion
Machine: System: Apple (portable) product: MacBookPro1 1 version: 1.0 serial: W862012MVWZ
Mobo: Apple model: Mac-F425BEC8 version: PVT serial: 1
Bios: Apple version: MBP11.88Z.0055.B08.0610121325 date: 10/12/06
CPU: Dual core Intel CPU T2600 (-MCP-) cache: 2048 KB flags: (nx pae sse sse2 sse3 vmx)
Clock Speeds: 1: 1667.00 MHz 2: 1000.00 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV530/M56-P [Mobility Radeon X1600]
X.org: 1.15.1 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) tty size: 80x39 Advanced Data: N/A for root
Audio: Card: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.13.0-68-generic
Network: Card-1: Qualcomm Atheros AR242x / AR542x Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath5k
IF: wlan0 state: up mac: 00:16:cb:ba:72:6d
Card-2: Marvell 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller driver: sky2
IF: eth0 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full mac: 00:16:cb:96:a3:b2
Drives: HDD Total Size: 120.0GB (19.9% used) 1: id: /dev/sda model: FUJITSU_MHY2120B size: 120.0GB
Partition: ID: / size: 59G used: 23G (41%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 5.24GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 65.0C mobo: 0.0C
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 152 Uptime: 15:34 Memory: 437.5/2000.7MB Client: Shell (sudo) inxi: 1.9.17 :popcorn:
Research, Research, Research, Before You Walk The Plank.
Registered Linux User # 398829

Post Reply

Return to “Documentation and videos”