Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

If you are having a problem with logging into the site or with registering, then post under this forum to try to get help, or just use the "contact us" link at the bottom of the page to notify the Site Administrators.
Message
Author
User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 6099
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#11 Post by Eadwine Rose » Wed Jun 06, 2018 11:58 pm

Not while writing a post thank goodness, but yes it happens to me every now and then. Not enough to be annoying though, so I never went to find a cause.
MX-17.1_x64 Horizon 14-3-2018 * 4.15.0-1-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GF GT640-1GD5-L NVIDIA 384.130 * AMD Proc. Athl II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB VT1708S An * 2x4Gb DDR3 1600 Kingst * 22" Samsung SyncM P2250 * HP F2280

User avatar
asqwerth
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3441
Joined: Sun May 27, 2007 5:37 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#12 Post by asqwerth » Thu Jun 07, 2018 12:09 am

Perhaps your browser (Vivaldi?) has some settings to clear cookies or cache every X months, and maybe the time that the clearance task took place just happened to be in the midst of you writing your tutorial post?

You might have to check your settings.
Desktop: Intel i5-4460, 16GB RAM, Intel integrated graphics
Clevo N130WU-based Ultrabook: Intel i7-8550U (Kaby Lake R), 16GB RAM, Intel integrated graphics (UEFI)
ASUS X42D laptop: AMD Phenom II, 6GB RAM, Mobility Radeon HD 5400

User avatar
handy
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 127
Joined: Mon Apr 23, 2018 2:00 pm

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#13 Post by handy » Thu Jun 07, 2018 12:27 am

OK, thanks to all, for your input.

Looks like it may be just one of "those things".

After all these years, it won't be easy for me to develop a new habit of writing tutorials in a text editor first (even though it makes a great deal of sense to do so). ;)
Clevo N'book (2014): P150SM-A
CPU: i7-4810MQ (Haswell) Speed: 2800/3800 MHz
RAM: 16 GiB 1600 MHz DDR3
GPU-1: i915
GPU-2: NVIDIA GK104M [GeForce GTX 880M] vRAM: 8GB 2500 Mhz DDR5
Storage: TOSHIBA 931.51 GiB. HGST 931.51 GiB. Crucial 223.57 GiB (M.2 SSD)

xali
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 153
Joined: Wed Dec 28, 2016 6:14 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#14 Post by xali » Thu Jun 07, 2018 3:23 am

it has happened to me several times, less on this forum, but i am pretty sure it was an internet connection issue (instant failure). just copy to clipboard before you post

User avatar
antechdesigns
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 323
Joined: Wed Jun 14, 2017 9:01 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#15 Post by antechdesigns » Thu Jun 07, 2018 4:49 am

Could this be something to do with 'remember me' ?
As far as I can gather if you don't check 'remember me' when logging in, it will log you out after about an hour of inactivity, I think it is ?

User avatar
handy
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 127
Joined: Mon Apr 23, 2018 2:00 pm

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#16 Post by handy » Thu Jun 07, 2018 5:17 am

@antechdesigns, that was the first thing that I thought when my first attempt to save the tutorial failed. So when I logged in again I made sure that box was checked. Still go dumped a couple of more times...

So that wasn't it, in my case at least.
Clevo N'book (2014): P150SM-A
CPU: i7-4810MQ (Haswell) Speed: 2800/3800 MHz
RAM: 16 GiB 1600 MHz DDR3
GPU-1: i915
GPU-2: NVIDIA GK104M [GeForce GTX 880M] vRAM: 8GB 2500 Mhz DDR5
Storage: TOSHIBA 931.51 GiB. HGST 931.51 GiB. Crucial 223.57 GiB (M.2 SSD)

User avatar
antechdesigns
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 323
Joined: Wed Jun 14, 2017 9:01 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#17 Post by antechdesigns » Thu Jun 07, 2018 5:32 am

handy wrote:
Thu Jun 07, 2018 5:17 am
@antechdesigns, that was the first thing that I thought when my first attempt to save the tutorial failed. So when I logged in again I made sure that box was checked. Still go dumped a couple of more times...

So that wasn't it, in my case at least.
Maybe your problem is here: https://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1478395

But it would need an Administrator to fix it ?

User avatar
richb
Administrator
Posts: 17213
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#18 Post by richb » Thu Jun 07, 2018 5:46 am

I would caution that the phpBB post referred to is from 2009. There have been several versions of both phpBB and Sql since then.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich
SSD Production: MX 17.1
AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, 16 GIG Mem. Three Samsung EVO SSD's 250 GB, 350 GB HD

User avatar
antechdesigns
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 323
Joined: Wed Jun 14, 2017 9:01 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#19 Post by antechdesigns » Thu Jun 07, 2018 5:57 am

richb wrote:
Thu Jun 07, 2018 5:46 am
I would caution that the phpBB post referred to is from 2009. There have been several versions of both phpBB and Sql since then.
Yes I'm aware.Could still be the problem though?
Just out of curiosity what is "Session IP validation" set too? assuming its still a valid setting, then we can eliminate that as being the problem and look elsewhere.

Thanks

mbooyzen
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 38
Joined: Thu May 10, 2018 12:34 am

Re: I wrote a tutorial (twice), was logged out whilst writing it?

#20 Post by mbooyzen » Thu Jun 07, 2018 6:05 am

I also realized yesterday that for a while everytime I clicked a link I got logged out, this happened from my phone's Firefox and an hour later all was fine again.
Some old 2nd generation i5, 8GB ram, Nvidia 6800gs.

Post Reply

Return to “Site Help”