Welcome!
Important information
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities
-- Change in MX sources

News
-- MX Linux on social media: here
-- Mepis support still here

Current releases
-- MX-17.1 Final release info here
-- antiX-17 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

Search found 5075 matches

by dolphin_oracle
Fri Nov 16, 2018 6:21 pm
Forum: Software / Configuration
Topic: Win10 and MX Linux
Replies: 3
Views: 61

Re: Win10 and MX Linux

If I understand correctly windows is on one drive and Linux on the other.

Just run "update-grub" when the Linux drive is in place and booted up.
by dolphin_oracle
Fri Nov 16, 2018 9:20 am
Forum: Bugs and Non-Package Requests Forum
Topic: Network Manager ongoing problem
Replies: 2
Views: 67

Re: Network Manager ongoing problem

After setting up a wireless connection successfully, following a re-boot the connection is sometimes lost. Stopping, then starting the network gets it working for that session. This doesn't happen for everyone, and although I haven't tested it, I believe it is related to the particular wireless car...
by dolphin_oracle
Thu Nov 15, 2018 9:44 am
Forum: Software / Configuration
Topic: Can't Play HTML 5 Videos in Chrome
Replies: 2
Views: 47

Re: Can't Play HTML 5 Videos in Chrome

what HTML 5 videos are you tyring to play? I use chrome all the time for pretty much everything, and video hasn't been as an issue. youtube, netflix, amazon prime, news site, etc....
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 8:29 pm
Forum: Software / Configuration
Topic: Installer difficulty using two drives.
Replies: 7
Views: 87

Re: Installer difficulty using two drives.

rox-filer -> right click -> options. the single click stuff is in there somewhere.
ksnip_20181112$.png

if you are using spacefm-desktop, the single-click options are in the spacefm settings.
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 8:27 pm
Forum: Hardware /Configuration
Topic: [Solved] Ethernet fails to connect on MX17, though continues to work on MX16
Replies: 4
Views: 108

Re: Ethernet fails to connect on MX17, though continues to work on MX16

network-manager isn't supposed to be managing your ethernet if its already defined in /etc/network/interfaces. possibly there is some conflict there. I suggest setting up the static IP in either network manager OR the etc/network/interfaces file. If you use network-manager, try editing the connectio...
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 5:20 pm
Forum: Software / Configuration
Topic: Mx Updater Request
Replies: 3
Views: 75

Re: Mx Updater Request

its because the /etc/default/grub file doesn't match the one shown in debian's update. keep the current version (not the maintainers version).

the debian grub update is very annoying.
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 1:20 pm
Forum: Bugs and Non-Package Requests Forum
Topic: Sandisk Cruzer problem [solved]
Replies: 7
Views: 139

Re: Sandisk Cruzer problem

When I switched from Windows to MX Linux I backed up all the files I wanted to keep on to a 64GB USB. Once I'd installed MX (complete clean sweep of the hard drive, no other partitions) I then put all my files back on the computer. Now I've made a few changes to files and wanted to back them up on ...
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 11:27 am
Forum: MX Help
Topic: Nov 10 updates - grub-pc
Replies: 86
Views: 1550

Re: Nov 10 updates - grub-pc

To state it clearly: It is not an issue of the Debian developer. It's rather us, as we have not foreseen such a Grub upgrade coming suddenly, as Grub is fairly fixed and got only rarely updates/upgrades anyway. We might have been better provided the above GUI-fix earlier, to avoid any CLI-frustrati...
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 9:38 am
Forum: MX Help
Topic: [Solved] Set / ownership to root, now MX hangs on boot
Replies: 17
Views: 321

Re: Set / ownership to root, now MX hangs on boot

for what its worth, the "change ownership" options will be removed in the next release, and there will be an option for upgraders to get the new thunar-custom-actions as well.
by dolphin_oracle
Mon Nov 12, 2018 9:30 am
Forum: Hardware /Configuration
Topic: Acer Switch 10E SW3-016 - Sound not working
Replies: 3
Views: 51

Re: Acer Switch 10E SW3-016 - Sound not working

I would check in pavucontrol and alsamixer to make sure your sound channels aren't muted, or perhaps defaulting to the wrong sink in pulseaudio's case. sometimes it defaults to HDMI output rather than speakers.

just something to check.

Go to advanced search